Nicuşor Dan promite că va consolida clădiri monument istoric și câteva imobile rezidențiale prin Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic – VIDEO

1

Mai multe clădiri monument istoric, dar şi imobile rezidenţiale din Bucureşti vor fi renovate în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cererile de finanţare în acest scop însumând aproximativ 620 milioane lei.

Anunțul a fost făcut miercuri, de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe Facebook, după ce, marți, în cadrul unei conferințe de presă a precizat că abia pe 12 ianuarie, când va fi prezentat proiectul de buget vor fi făcute publice proiectele de reabilitare și sumele necesare în acest an.

Citește și:

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, lansează Programul de Restaurare a clădirilor monument istoric

„Legea ne obligă și vom veni cu proiectul de Buget pe 12 ianuarie, în dezbatere publică, și acolo o să vedeți, la administrarea clădirilor cu risc seismic, proiectele pe care ne angajăm să le finanțăm în decursul acestui an”, a declarat, marți, Nicușor Dan.

Potrivit primarului Capitalei, „câștigul mare din ultimul an este că s-au făcut foarte multe expertize.

„Am avut un acord cadru pentru expertizarea clădirilor cu risc seismic. Și o să vedeți că au fost expertizați 100.00 mp de clădiri încadrate la categoria de risc seismic”, a mai spus Nicușor Dan

Miercuri, primarul a revenit cu mai multe detalii, de data aceasta, pe o rețea de socializare, unde a transmis că Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a depus 24 cereri de finanțare cu o valoare de aproximativ 620 milioane de lei.

Doar 200 mil, lei, credite bugetare, pentru consolidarea clădirilor cu bulină

„Pentru anul 2023, Programul are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Ministerul nu cere cofinanțare nici de la locatari, nici de la autoritățile locale sau centrale”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Pentru clădirile monument istoric au fost depuse cereri de finanţare în valoare totală de 179 milioane lei, iar printre ele se numără:

  • Caşa Şuţu (Lahovary) – Calea Griviţei nr. 7, Sector 1;
  • Pinacoteca – str. Lipscani nr. 18-20, Sector 3;
  • Teatrul L.S. Bulandra – B-dul Schitu Măgureanu nr. 1, Sector 5;
  • Curtea Meşteşugarilor – Str. Covaci nr. 13, Sector 3.

Citește și:

Bucureștiul, capitala europeană cu cel mai înalt drag de risc seismic. Câți oameni locuiesc în clădiri cu bulină

De asemenea, printre imobilele rezidenţiale propuse spre renovare prin programul amintit se află cele de la adresele:

Calea Victoriei nr. 101, Sector 1; B-dul Carol I nr. 63, Sector 2; Franceză nr. 9, Sector 3; Str. Domniţa Anastasia nr. 5, Sector 5; B-dul Schitu Măgureanu nr. 3, Sector 5; Str. Blănari nr. 11, Sector 3; Str. Doamnei nr. 3, Sector 3; Str. Amzei nr. 15/D.I. Mendeleev nr. 17, Sector 1; B-dul Dacia nr. 53, Sector 1; Şoseaua Panduri nr. 36, Sector 5; Str. Dionisie Lupu nr. 55, Sector 1; Str. Al. Beldiman nr. 1, Sector 5; Str. Franceză nr. 52/ Halelor nr. 1, Sector 3; Bd. Ghe. Magheru nr. 27, Sector 1; Str. Şipotul Fântânilor nr. 5, Sector 1; Calea Victoriei nr. 95, Sector 1; Str. Batiştei nr. 5, Sector 2; Str. Speranţei nr. 24, Sector 2; Str. Sf. Vineri nr. 5, Sector 3; Piaţa Pache Protopopescu nr. 11, Sector 2.

Citește și:

Sfaturi de urmat în caz de cutremur!

„Încurajăm asociaţiile de proprietari să colaboreze cu reprezentanţii PMB în vederea pregătirii celorlalte documente necesare derulării proiectelor depuse”, a mai anuțat Nicușor Dan.

Citește și:

Bugetul Capitalei va fi orientat către investiţii, spune primarul Nicuşor Dan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here