Mesajul Papei Francisc de Paşte – critici dure la adresa mai marilor lumii

0

Papa Francisc a criticat, duminică, în mesajul tradiţional de Paşte, faptul că, în contextul deosebit de complicat al pandemiei şi al sărăciei de pe glob, conflictele militare proliferează.

„Pandemia este în desfăşurare, criza socială şi economică – foarte gravă, în special pentru cei săraci. Şi în pofida acestor lucruri, este scandalos, conflictele militare nu încetează. Există prea multe războaie şi prea multă violenţă. Fie ca Domnul, pacea noastră, să ne ajute să depăşim această mentalitate”, a afirmat Papa Francisc înainte de a rosti binecuvântarea „Urbi et Orbi” la Vatican.

Papa Francisc a transmis mai multe mesaje cu privire la situaţiile critice din anumite regiuni ale globului, referindu-se la Myanmar, Mozambic, Yemen, Palestina, Israel şi altele.

Totodată, a condamnat persecuţiile împotriva creştinilor şi blocajele în manifestarea libertăţii religioase.

Mesajul său a fost adresat mai ales liderilor politici în privinţa gestionării pandemiei şi contribuţiei la vaccinarea anti-Covid în zonele sărace ale lumii.

La Vatican au putut participa la Slujba Pascală doar 200 de credincioşi.

Este al doilea an de când slujba de Paşte nu mai are loc în Piaţa Sfântul Petru alături de zeci de mii de credincioşi. Papa Francisc a oficiat acest rit în interiorul bazilicii Sfântul Petru.

Slujba a fost transmisă online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here