Testele de salivă pentru depistarea Covid nu sunt suficient de bune

0

Oficialii Ministerului Sănătăţii au răspuns, duminică, unei afirmaţii făcute de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ei susţinând că nu au baza legală pentru a cumpăra teste rapide non-invazive pentru şcoli, dar şi că acestea nu sunt suficient de bune.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat într-o conferinţă de presă că nu are cadrul normativ pentru a achiziţiona teste de salivă pentru Covid destinate şcolilor.

„Nu e un filtru atât de bun, atât de exact pe cât ne-am dori cu toţii, dar este un filtru, aşa încât, dacă oricine doreşte să achiziţioneze un test sau altul, o poate face”, a spus Voiculescu, adăugând că acest aspect a fost comunicat şi Ministerului Educaţiei.

Andreea Moldovan, secretar de stat în MS, a adăugat că testele din salivă nu sunt incluse în metodologia de lucru a Institutului de Sănătate Publică.

„Va fi un pas înainte pentru o testare mai plăcută pentru populaţie, dar deocamdată aceste teste nu sunt agreate de metodologie pentru că nu sunt suficient de bune”, a explicat ea.

Cel care a cerut ajutor pentru achiziţionarea de teste este ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după ce a declarat că reprezintă un „insucces major” faptul că doar 2% dintre testele antigen rapide au fost folosite în şcoli, întrucât părinţii consideră că provoacă disconfort.

Citeşte şi:

Testarea elevilor anti-Covid în şcoli a fost un EŞEC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here