Bucureştenii s-au vaccinat în proporţie de 20%. Declaraţii premier – VIDEO

0

Premierul Florin Cîţu a declarat că Bucureştiul a atins o rată de vaccinare împotriva noului coronavirus de 20%.

Cîţu a participat, duminică, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani şi a adăugat că judeţul Ilfov a ajuns la aproape 18% rată de imunizare.

Lucrurile merg bine şi avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai, aşa cum spuneam. Trebuie să ne vaccinăm„, a spus.

Câteva oraşe de lângă Capitală se pregătesc să fie centre de vaccinare drive-thru.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore nouă judeţe şi Capitala se află în zona roşie, înregistrând o incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Zonele cu cele mai mari rate de infectare: Ilfov – 5,66, Bucureşti – 5,19, Cluj – 5,16, Braşov – 3,52, Hunedoara – 3,46, Timiş – 3,37, Alba – 3,33, Arad – 3,17, Constanţa – 3,04 şi Bihor – 3,04.

Premierul a anunţat că au mai fost operaţionalizate încă 12 paturi de terapie intensivă, în prezent fiind libere 20 în toată ţara.

Cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut şi scade în fiecare zi, chiar şi pentru Bucureşti şi oraşele mari avem o rată a incidenţei, când vorbim de 3 la mie, în scădere în fiecare zi, ceea ce este un lucru bun şi sperăm să continue în acelaşi ritm. Nu sunt 1.600 de paturi la ATI încă. (…) Mai avem 40 sau 50 de paturi până la 1.600 de paturi„, a mai spus Cîţu, referindu-se la o cifră pe care a anunţat-o zilele trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here