Alocaţia de hrană în spitale, minim 16 lei/zi/pacient

0

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică o propunere privind alocaţia de hrană în spitale, fiind eliminat plafonul maxim.

Potrivit ministrului Vlad Voiculescu, reglementarea actuală nu a mai fost revizuită de 10 ani.

Nivelul alocaţiilor de hrană se stabileşte de către conducătorul unităţii sanitare, cu avizul consiliului de administraţie; responsabilitatea trebuie să fie comună şi datele trebuie transmise la MS pentru transparenţă. Stabilim nivel minim al alocaţiilor de hrană la 16 lei/zi/pacient – tocmai pentru a proteja pacienţii de economii făcute de conducerea spitalului acolo unde nu trebuie. Ghid pentru alimentaţie sănătoasă în unităţile sanitare – de urmărirea acestuia va fi responsabil atât managerul, cât şi Consiliul de administraţie, în evaluarea lor se va ţine cont de acest aspect„, a explicat ministrul.

Persoanele diagnosticate cu tuberculoză şi tratate în ambulatoriu vor beneficia de o indemnizaţie de hrană de 16 lei/zi pentru adulţi şi de 15 lei/zi pentru copii.

Aceeaşi sumă este prevăzută pentru persoanele infectate cu HIV sau bolnave de SIDA, pentru bolnavii internaţi şi instituţionalizaţi, cât şi pentru cei din ambulatoriu, pentru asigurarea unei alimentaţii corespunzătoare care să asigure eficienţă în tratamentul cu medicamente antiretrovirale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here