Avem un premier care a lovit o fată de 14 ani, a plecat de la locul accidentului și a raportat după o zi. Nu a recunoscut că a lovit pe cineva, Poliția l-a contrazis. Video- cum dansa Orban cu maneliștii când era viceprimarul Capitalei

0

Ludovic Orban, premierul propus de Klaus Iohannis, a fost anchetat de Parchet în 2007 pentru că a provocat un accident auto în care ar fi acroșat și o tânăra, scrie wowbiz.ro.

Ludovic Orban nu este primul accident din CV-ul de șofer, în urmă cu 12 ani, pe cand era ministrul Transpoturilor, a scăpat de un dosar penal după ce familia victimei de 14 ani a refuzat să depună plângere împotriva ministrului Transporturilor de la aceea vreme.

În decembrie 2007, Ludovic Orban a fost protagonistul unui accident auto bizar, în urma căruia Parchetul a declanșat o anchetă încheiată rapid cu soluție de ”neînceperea urmăririi penale”.

Surse politice au povestit pentru Piata Presei ca actualul premier avea probleme destul de serioase cu alcoolul in acea perioada.

Orban a lovit cu autoturismul o mașină parcată dar a acroșat și o minoră, conform procurorilor. Paradoxal, tatăl tinerei a negat că aceasta ar fi fost accidentată și susține că a căzut și s-a lovit singură. Ministru Transporturilor de la acea vreme nu s-a prezentat la Poliție decât a doua zi, după încheierea termenului legal în care era obligat să declare accidentul.

Șefii din poliție au anunțat imediat că nu există victime

Accidentul a avut loc duminică, 16 decembrie 2007, la ora 14:00, însă Orban s-a prezentat la Poliție abia luni seara. Accidentul s-a produs pe Șoseaua Cotroceni, în fața cinematografului cu același nume, iar marți dimineața șeful Poliției Rutiere la acea vreme, Marian Moțoc, s-a grăbit să declare că ”în urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale”. Jurnaliștii de la ”Cotidianul” au scris că mașina ministrului ar fi acroșat și o femeie. Colegul lui Orban din Guvern, Cristian David (Ministru de Interne) a spus și el că din informațiile lui a fost vorba doar de o tamponare ușoară.

Ulterior a apărut și o ”victimă”. Simona T., în vârstă de 14 ani, a ajuns în ziua accidentului la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” cu un traumatism cranio-cerebral minor și un traumatism la braț. Atât ea cât și tatăl ei au povestit însă că Orban nu a lovit-o cu mașina ci a căzut singură cu doar 10 minute înainte de accident.

Procurorii: Orban nu a mințit deși a uitat să menționeze că a acroșat o fată

”Din actele premergătoare efectiate în cauză a rezultat că, în ziua de 16 decembrie 2007, pe fondul unor condiții atmosferice nefavorabile, Orban Ludovic a fost implicat într-un accident rutier pe Șos Cotroceni soldat cu acroșarea ușoară – cu partea stângă a autoturismului – a unei minore în vârstă de 14 ani și, ulterior, cu avarierea unui autoturism parcat în fața unui imobil.

”Prin rezoluția procurorului de caz, în data de 31 ianuarie s-a dispus neînceprea urmăririi penale față de ministrul Orban Ludovic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • – Vătămare corporală din culpă, întrucât fapta comisă, respectiv cuazarea unor leziuni unei persoane, leziuni care necesită mai puțin de 10 zile de îngrijiri medicale nu este prevăzută de legea penală ca infracțiune
  • – Părăsirea locului accidentului, întrucât lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii, fiind vorba de una dintre componentele care formează latura obiectivă a infracțiunii, mai exact urmarea prevăzută de lege, întrucât persoana vătămată, victima unui accident auto produs în data de 16 decembrie 2007, a suferit leziuni care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar condiția pentru reținerea acestei infracțiuni constă în necesitatea unui număr de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare mai mare de zece zile
  • – Fals în declarații, întrucât fapta de a declara că nu a existat victima a unui accident comis în data de 16 decembrie 2007 s-a dovedit a fi reală, în situația în care se ține cont de modul în care Înalta Curte de Casație și Justiție a interpretat termenul de ”vătămare a integrității coroporale” în sensul că unei persoane i se recunoaște calitatea de victimă a unui accident doar în cazul în care vătămările suferite necesită îngrijiri medicale mai mari de zece zile pentru vindecare”, se arată în comunicatul Parchetului.

A mai intrat în șanț și la Poarta Albă

Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a fost implicat și în 2002 într-un accident de circulație pe Drumul Național 22C, în comuna constănțeană Poarta Alba, mașina pe care o conducea derapând și răsturnându-se într-un șanț, fără ca politicianul să fie rănit.
Ludovic Orban se afla într-un Renault Clio, împreuna cu Georgeta Ionescu, președinta Comisiei Resurse Umane a PNL, și cu Iulia Carcioi, membru al Comisiei de Administrație Publică Locală din PNL, și mergeau spre Constanța, unde se desfășoara intâlnirea regională cu județe din Sud-Estul țării pe probleme de pregătire a alegerilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here