A început demolarea chioşcurilor din staţiile de metrou

0

Primele chioşcuri din staţiile de metrou au fost demolate la Ştefan cel Mare, în Sectorul 2 al Capitalei.

Ministerul Transporturilor a anunţat că a început evacuarea acestor spaţii comerciale.

Termenul limită pentru eliberarea culoarelor a fost dat de Metrorex pentru vinerea trecută, 2 aprilie, adresa firmei care administrează contractele.

Metrorex susţinea că a luat această măsură deoarece s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

Reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat însă că toate magazinele de la metrou au fost construite cu respectarea legii, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

La staţia de metrou Ştefan cel Mare a fost prezent şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a declarat că aceste chioşcuri nu au autorizaţie de construire şi îngreunează ieşirea în caz de incendiu.

„Cred că astăzi se finalizează la staţia de metrou Ştefan cel Mare, posibil şi Pipera şi mă aştept ca, până la finalul săptămânii, să eliberăm şi Piaţa Iancului, acestea fiind singurele trei staţii de metrou din Sectorul 2 unde există construcţii amplasate ilegal”, a afirmat Radu Mihaiu.

De unde a pornit scandalul

Cât a costat greva de la metrou

Începe evacuarea chioşcurilor din incinta staţiilor de metrou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here