Începe evacuarea chioşcurilor din incinta staţiilor de metrou

0

Metrorex a avertizat vineri că termenul pentru eliberarea spaţiilor comerciale din incinta staţiilor de metrou expiră la miezul nopţii iar săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare.

Compania Metrorex menţionează că spaţiile comerciale funcţionează ilegal.

Contractul de asociere în participaţiune dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept în prezent.

De asemenea, pentru spaţiile comerciale nu au fost identificate autorizaţii de construire emise.

Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranţă călătorilor şi a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că: spaţiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă; îngreunează accesul la hidranţii interiori; nicio construcţie după 2010 nu are aviz ISU, precizează Metrorex într-un comunicat de presă.

„Pentru corectă informare a publicului, reiterăm faptul că staţiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizaţiei de construire şi nerespectarea normativelor de siguranţă reprezintă o adevărată urgenţă de siguranţă şi ordine publică”, subliniază directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here