Soluţie de avarie pentru termoficarea din Bucureşti: Centrală provizorie la fostul CET Titan

0

O centrală provizorie la fostul CET Titan va completa sistemul de termoficare, în prezent afectat de foarte multe avarii. Aceasta este soluţia pe care au găsit-o primarul general, Nicuşor Dan, şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, la discuţiile cu reprezentanţii Elcen şi ai Termoenergetica.

Am convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesităţii creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan. Circuitul apei dinspre CET Sud şi zona de nord este foarte lung. Din acest motiv, se reduce presiunea apei, ceea ce duce la furnizarea căldurii sub parametrii normali. Creăm, astfel, o centrală provizorie care va permite furnizarea căldurii şi apei calde la parametri optimi şi va reduce considerabil avariile la reţeaua de termoficare„, a scris primarul pe Facebook.

Nicuşor Dan a amintit în postarea sa că au fost începute deja lucrările de reparaţii la 15 kilometri de conductă din totalul de 53 prevăzuţi în acest an. Pentru alţi 40 de kilometri vor începe licitaţii şi vor fi contractaţi bani europeni pentru alte lucrări.

Citeşte şi:

Bani de la UE pentru reabilitarea reţelei de termoficare a Capitalei. Cât a cerut Nicuşor Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here