Noi ambasadori numiţi de Iohannis. Unde vor fi trimişi Maior şi Hurezeanu

0

Este oficial! Reprezentantul diplomaţiei române în SUA va fi Andrei Muraru, istoric şi în prezent consilier prezidenţial, care s-a alăturat echipei preşedintelui Klaus Iohannis în 2014.

Andrei Muraru conduce Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă de la Cotroceni.

Muraru este absolvent de Istorie, cu master, şi este şi doctor în Istorie al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, conform CV-ului oficial.

Este cunoscut pentru activitatea desfăşurată timp de mai mulţi ani la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

CV-ul oficial al lui Andrei Muraru poate fi consultat AICI.

  • George Maior, fost ambasador în SUA, va reprezenta România în Iordania.

Emil Hurezeanu, rechemat de la postul de ambasador în Germania, a fost numit în Austria.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că joi a transmis către Comisiile pentru politică externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din cadrul Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor solicitarea de audiere, în perioada următoare, a unui număr de 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cei 26 de candidaţi a fost demarată deja procedura de solicitare a agrementului statului acreditar, conform Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961.

Peste jumătate dintre cei 26 de candidaţi propuşi ca ambasadori sunt la primul mandat. 20 sunt diplomaţi de carieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here