Conform unui comunicat de presă al companiei, acţiunile de împădurire se derulează cu sprijinul a şase organizaţii non-guvernamentale: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti.
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor oferă sprijin prin specialişti în silvicultură şi expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.
„Suntem o companie responsabilă şi depunem toate eforturile pentru a ne reduce impactul asupra mediului, în toate aspectele business-ului nostru. Totodată, ne implicăm activ în comunităţi şi sprijinim proiectele care contribuie la protejarea ecosistemelor şi adaptarea la schimbările climatice. Campania „România plantează pentru mâine” continuă lunga noastră tradiţie a acestui tip de proiecte. Prin amploarea proiectului – aceasta este cea mai mare iniţiativă privată de împădurire din România – şi prin numărul de parteneri implicaţi, se creează, de asemenea, contextul pentru o colaborare sporită, idei noi şi un apel mai puternic la acţiuni pentru protejarea mediului la nivelul societăţii„, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.
Două noi proiecte vor face parte, anul acesta, din „România plantează pentru mâine”. Vor fi create păduri urbane în Moineşti, Urziceni şi Buftea, pentru a îmbunătăţi calitatea aerului, a reduce zgomotul şi a creşte biodiversitatea. Al doilea proiect este Pădurea Educaţională, unde elevii din mai multe şcoli din judeţul Prahova vor face excursii la Tinosu pentru a afla despre ecosistemul forestier.
În cel de-al doilea an al „România plantează pentru mâine”, 500.000 de puieţi vor fi plantaţi pe 107 hectare, în 28 de locaţii din 14 judeţe. Acţiunile de împădurire vor începe în martie şi vor fi împărţite în două sezoane – primăvara şi toamna.
„România plantează pentru mâine” a debutat în 2020 şi se derulează pe o perioada de 3 ani, având ca obiectiv plantarea a 1,5 milioane de puieţi. OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro. În primul an al campaniei, au fost plantaţi peste 550.000 de puieţi, pe o suprafaţă de peste 120 de hectare.
Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul www.taraluiandrei.ro.