Se poate merge la Înviere, dar cu restricţii de circulaţie

0

Premierul Florin Cîţu, vicepremierul Kelemen Hunor, secretarul de stat Raed Arafat şi mai mulţi membri ai Guvernului au avut, joi, o discuţie cu reprezentanţii cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paşte.

„Cu toţii am fost de acord să ridicăm restricţiile din sâmbăta Paştelui Catolic, adică în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 2,00 dimineaţa, şi să procedăm la fel şi cu prilejul Paştelui Ortodox”, a scris liderul UDMR pe Facebook.

Anterior, premierul Cîţu a spus, tot într-o postare pe reţeaua de socializare, că soluţia este să adaptarea intervalului orar al restricţiilor de circulaţie, astfel încât credincioşii să poată participa fizic la slujba de Înviere sau la sărbătorile fiecărui cult religios, dar cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară.

Discuţiile au vizat şi modificările în privinţa regulile actuale de înmormântare a persoanelor care au murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here