Bogdan Suditu (ADIZMB): Asigurarea de locuinţă PAID – un instrument de solidaritate – VIDEO

1

Trebuie să învăţăm să trăim cu seismul. Nu cutremurul omoară, ci anumite clădiri insalubre, prost construite, care nu aveau standardele necesare – acestea omoară, a declarat Bogdan Suditu, şef Departament Urbanism şi Mobilitate Urbană – Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Bucureşti-Ilfov (ADIZMB)

Afirmaţia a fost făcută la noua ediţie SMART România – Educaţie în Business, o dezbatere pe tema calamităţilor naturale, organizată la Berăria Gambrinus.

Va trebui, din lecţiile trecutului, să modificăm normele de planificare şi de construcţie în aşa fel încât, după ce s-a întâmplat în Turcia, lucrurile respective să nu le propagăm şi să încercăm să le minimizăm„, a opinat expertul.

El a atras atenţie asupra necesităţii promovării asigurării de locuinţă PAID, care, în opinia sa, este un instrument de sprijin şi solidaritate la nivel naţional.

Trebuie să reinformăm populaţia cât de important este ca acest fond să se dezvolte, pentru a acoperi nu numai partea materială sau victime sau familii care să fie despăgubite, dar şi partea proactivă, în aşa fel încât tot ce construim, planificările să fie bine„, a evidenţiat Bogdan Suditu.

CITEŞTE ŞI:

Ioana Dinescu (Metropolitan Life): Trebuie să ne asigurăm vieţile, dar şi bunurile

Răzvan Munteanu (AMCCRS): Trebuie să învăţăm cum trebuie să ne comportăm la cutremur

Există informaţii tehnice referitoare la zone cu risc natural, cum ar fi inundaţii, alunecări de teren, cutremure, care trebuie integrate în regulile de construcţie.

Mult din ceea ce înseamnă prevenţie trebuie să fie cunoscut. Sunt foarte multe afaceri care investesc în zone unde există riscuri naturale. Ar trebui să integrăm şi riscurile tehnologice. Din nefericire, e o problematică: avem zone cu risc tehnologic, care sunt foarte puţin cunoscute, şi mai avem diverse depozite amplasate fără autorizaţie, necunoscute de autorităţi, şi care de multe ori provoacă mai multe victime decât cutremurul. Cum sunt depozitele şi arderile ilegale, care se întâmplă şi în jurul Bucureştiului, care ne umplu plămânii de funingine şi lucrul ăsta duce la mai multă morbiditate, mortalitate, dar nu avem date suficiente, decât un cutremur care se întâmplă la 40 de ani„, a mai declarat Bogdan Suditu la dezbatere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here