Bugetul pe 2021 a fost promulgat. Cîţu: De acum nu mai există scuze

0

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, a anunţat Administraţia Prezidenţială, precizând că investiţiile, reformele şi creşterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru anul acesta.

„Ţinta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetăţeanul prin noi taxe şi impozite. Astfel se creează premisele unei creşteri economico-sociale echilibrate şi sustenabile. Bugetul pe anul 2021, axat preponderent pe investiţii şi pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esenţiale, prea adesea ignorate în trecut” precizează Preşedinţia.

Investiţiile vor merge către infrastructura de transport, spitale şi şcoli, dar şi pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum şi a riscurilor asociate crizei sanitare şi economice provocate de pandemia de COVID-19.
Iar investiţiile majore vor asigura susţinerea mediului de afaceri, noi oportunităţi de dezvoltare şi crearea de locuri de muncă mai bine plătite, susţine Administraţia Prezidenţială.

La toate acestea se adaugă fondurile europene atrase şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Obiectivul de eficientizare a cheltuirii banului public nu se poate realiza, pe termen mediu, fără o amplă reformă a cadrului fiscal-bugetar şi a sistemului de administrare fiscală. Doar prin reforme autentice, care să genereze transparenţă şi eficienţă în sistemul administrativ, veniturile la bugetul de stat vor înregistra creşteri sustenabile, de care România are nevoie în anii următori”, mai afirmă Preşedinţia.

Prim-ministrul Florin Cîţu a reacţionat într-o postare pe Facebook, în care afirmă de acum încolo „nu mai există scuze”.

„Gata! Legea bugetului a fost promulgată! Avem cel mai echilibrat buget din ultimii 30 de ani, un buget care se concentrează pe investiţii. Am promis, am făcut! De acum nu mai există scuze. Românii aşteaptă multe de la noi şi nu-i vom dezamăgi!”, a scris Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here