DSU: Un mecanic a refuzat să intervină la pacienţii Covid rămaşi fără oxigen la „Victor Babeş”

0

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a explicat luni seară ce s-a întâmplat la secţia mobilă de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, unde au murit trei pacienţi cu Covid din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen.

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă (UTIM) a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune, respectiv presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale. În urma verificării presiunii oxigenului din unitatea mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical echipament complet de protecţie împotriva Covid-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR„, precizează DSU.

Luni seară, în urma verificării instalaţiilor, s-a constat că o creştere a presiunii peste 6 Bari a dus la oprirea lor din funcţiune.

Instalarea şi operaţionalizarea unităţii se realizează sub coordonarea DSU şi a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalaţiei de oxigen care deserveşte UTIM-ul, monitorizarea acesteia şi operarea unităţii este realizată de echipa tehnică a spitalului„, a adăugat DSU.

Trei pacienţi au murit din cei opt internaţi la UTIM – „Victor Babeş”, după ce au intrat în stop cardiorespirator. Un pacient a fost transferat pe o secţie proprie a Spitalului „Victor Babeş”, unul – la Spitalul ROL 2 (secţia militară a „Ana Aslan”), doi – la Spitalul „Bagdasar Arseni”, unul – la Spitalul „Floreasca”.

Citeşte şi:

Trei pacienţi cu Covid-19 decedaţi la „Victor Babeş”. Defecţiuni la instalaţia de oxigen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here