Şefa Institutului „Matei Balş” a fost demisă

0

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat luni că a demis-o pe şefa interimară de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Medicul Maria Niţescu fusese numită în urmă cu două luni, după ce managerul Adrian Streinu Cercel a fost ales senator.

„Atribuţiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr. Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Art. 6, alin. (1) şi (5), al Ordinului ministrului Sănătăţii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public”, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Ministerul explică faptul că, luni dimineaţă, a cerut informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V – afectat de incendiul din 29 ianuarie.

„Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului şi nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informaţii şi a comunicat Ministerului Sănătăţii că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenţie şi că a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, a motivat ministerul decizia.

Mai mult, ministrul Vlad Voiculescu a solicitat Corpului de control o anchetă cu privire la modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului „Matei Balş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here