Emil Boc, nemulțumit că UDMR va numi prefectul la Cluj: „PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi”

0

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, se arată nemulţumit de faptul că PNL a cedat UDMR funcţia de prefect în judeţul Cluj şi afirmă că liberalii din structura centrală au trecut ”o linie roşie”. Boc afirmă că îi este foarte greu să explice cu argumente de ce PNL a ales, la negocierea politică, alt judeţ în detrimentul Clujului.

„Eu sper că după vremea rea să vină vremea bună, așa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la primărie, Consiliul Local și cel județean, guvernarea este alături de UDMR. Și eu și domnul Tișe avem majorități alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate orașului și județului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roșii pe care știm bine că nu avem voie să le trecem niciodată”, a spus Emil Boc, într-un interviu pentru Ziua de Cluj.

Potrivit edilului clujean, PNL a trecut o linie roşie.

„Din acest punct de vedere, este foarte greu, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj atunci când s-a făcut în coaliţie această decizie politică. Eu am fost preşedinte al PDL şi mereu au fost prefecţi liberali la Cluj. Şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de vot adus partidului”, a declarat Emil Boc.

Fostul premier susține că, din primul moment când a auzit, prima reacție a fost legată de o stare profundă de nemulțumire care există în rândul organizației PNL Cluj. 

„La Tișe, Boc, Buda, Tarcea și la toți colegii, există această stare de nemulțumire față de decizia conducerii centrale. De aici înainte bătălia noastră este internă, politică și discuțiile le purtăm în interiorul partidului, pentru că aceasta este o decizie internă a PNL”, a mai precizat Boc.

Cu o zi în urmă, și preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, le-a transmis premierului Florin Cîţu şi liderului PNL Ludovic Orban că numirea noului prefect al judeţului – de la UDMR – este „inadmisibilă” pentru liberalii din judeţ, el susţinând că „negocierile politice nu au ţinut cont de performanţă şi profesionalism”.  

„Politica are şi ea limite peste care nu ar trebui să trecem. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greşeli la Guvern şi numirea ca prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj”, a spus Tişe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here