Încep lucrările la noua stație de metrou din sudul Capitalei

0

Prima lună a noului an vine cu vești importante atât pentru locuitorii din sudul Capitalei, cât și pentru bucureșteni în general. Primăria Sectorului 4 începe lucrările la cel mai important proiect realizat vreodată de o administație locală.

Începând de astăzi vor fi demarate lucrările la noua stație de metrou care va fi construită pe Șoseaua Berceni. Acțiunea va debuta cu devierea rețelelor de utilități aflate în trama stradală, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricționat pentru 45 de zile, anunță Primăria Sectorului 4.

Cele două benzi de circulație de ieșire din București vor fi închise. Traficul va fi restricționat pe o lungime de 500 de metri între sediile companiilor Toyota și CanPack. De altfel, restricțiile de circulație sunt aplicate în coordonare și cu avizul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București.

Citiți și: Veste bună pentru bucureșteni. Se deschide o nouă stație de metrou

”Este un pas extrem de important pe care Primăria Sectorului 4 îl face la începutul acestui an. De mâine (astăzi – n.r.), ne apucăm de treabă! Începem lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni.  O perioadă vom fi nevoiți să circulăm cu restricții, însă trebuie să avem răbdare și să conducem cu atenție. Realizarea acestei stații va aduce extrem de multe beneficii comunității noastre, de aceea trebuie să fim cumpătați pe parcursul desfășurării acestor lucrări”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Noua stație de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură.

Cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp, stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje și va avea șase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a șoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

Mai mult decât atât, în imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toți cei care vor să ajungă în centrul Capitalei și folosesc ca mijloc de transport metroul.

Conform statisticilor, magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex și suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Capitală.

Un proiect de circa 50 mil. euro

În urmă cu o lună, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, anunța că a fost semnat contractul de finanțare privind “Edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”, un proiect ce se ridică la o valoare de aproximativ 50 milioane de euro.

Valoarea totală este de 214,88 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 180 milioane.

Prin acest proiect, ce are ca termen de implementare 55 luni, se dorește  extinderea rețelei actuale de metrou prin construirea unei noi stații supraterane la standarde europene și îmbunătățirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei existente cu 1,6 km de cale de rulare, conducând astfel la creșterea ponderii de călători transportați cu metroul și, totodată, reducerea timpului petrecut în trafic pentru tranzitarea orașului ca urmare a implementării proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here