A fost abrogată pensionarea anticipată a judecătorilor şi procurorilor

0

O propunere legislativă de la PNL şi USR, adoptată luni de Senat, abrogă reglementarea referitoare la ieşirea anticipată la pensie a judecătorilor şi procurorilor la vârsta de 45 de ani şi după o vechime de 20 de ani.

Senatul a fost Cameră decizională pentru această lege.

Senatorul liberal Iulia Scântei, care este preşedintele Comisiei juridice, a susţinut că această prevedere propusă de PSD „este o sfidare la adresa românilor, întrucât legea ar fi creat o nouă categorie privilegiată de tineri pensionari, într-o ţară în care majoritatea oamenilor ies la pensie la 65 de ani”.

De la PSD, senatorul Titus Corlăţean a replicat că amendamentul respectiv a fost propus de fapt de magistraţi, de asociaţii profesionale şi de Consiliul Superior al Magistraturii.

„Acest amendament cu vechimea nu aparţine PSD-ului şi este incorect să spuneţi acest lucru. A fost propus de magistraţi, de asociaţii şi de CSM. Obsesia bolnavă de a arunca orice fel de vinovăţie”, a susţinut Corlăţean.

Argumentul abrogării a fost că s-ar fi pensionat foarte mulţi magistraţi, ceea ce ar fi avut un impact major asupra funcţionării instanţelor şi parchetelor.

Anterior votului, preşedintele Senatului, Anca Dragu, a subliniat că abrogarea respectivei prevederi va asigura continuarea funcţionării instanţelor.

„Pensionarea magistraţilor să revină în coordonatele Legii 303. Acest proiect asigură continuarea funcţionării, instanţelor pentru că s-ar fi creat goluri semnificative de magistraţi dacă se accepta această pensionare anticipată accelerată. Este un proiect PNL – USR PLUS pe care îl susţinem toată coaliţia”, a spus ea Dragu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here