171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu! Anca Dragu: „Nu este suficient doar să ne mândrim cu performanţele artiştilor noştri”

0

Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat, de Ziua Culturii Naţionale, că nu este suficient doar să ne mândrim cu performanţele artiştilor noştri şi să ne bucurăm de rezultatele creaţiei lor, ci trebuie să susţinem efortul zilnic al acestora, informează news.ro

„Am subliniat, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Culturii Naţionale şi a aniversării a 171 de ani de la naşterea poetului nostru Mihai Eminescu, importanţa care trebuie acordată culturii şi artei, în general. Nu doar în momente de criză sau de oportunitate electorală, ci în fiecare zi”, a scris președintele Senatului, Anca Dragu, pe o rețea de socializare.

Potrivit Ancăi Dragu, domeniul cultural are nevoie de o viziune pe termen lung din partea statului român, are nevoie de predictibilitate.

„Nu este suficient doar să ne mândrim cu performanţele artiştilor noştri şi să ne bucurăm de rezultatele creaţiei lor”, a adăugat Dragu cu mențiunea că trebuie să punem umărul la efortul pe care ei îl fac zilnic.

„Şi, cel mai important, să luăm atitudine şi să acţionăm. Eu una asta voi face!”, a scris Anca Drag, pe Facebook. 

Ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naţionale, conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010, marcând astfel şi data naşterii poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889). 

O sărbătoare care ne reaminteşte că ne definim şi ne individualizăm ca popor prin cultură şi artă, prin creaţia înaintaşilor şi a celor care îşi conjugă şi astăzi energiile pentru exprimarea şi promovarea propriei identităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here