UPDATE Ce dosare la Direcţia Naţională Anticorupţie au Călin Popescu-Tăriceanu şi Nicuşor Constantinescu

0

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a venit, vineri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Capitală. Procurorii i-au adus la cunoştinţă începerea urmăririi penale pentru luare de mită, faptele fiind de pe vremea când acesta ocupa funcţia de prim-ministru.

„Am fost chemat la DNA pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar în care sunt acuzat de obţinerea unor foloase indirect, de mită. Tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate şi aberante. Şi anume: în perioada în care am condus Guvernul României, Guvernul a emis o serie de hotărâri care să favorizeze o anumită companie. Prim-ministrul nu dă aşa, din pixul lui, hotărâri de guvern cum îşi imaginează poate unii, ele sigur că parcurg o întreagă procedură administrativă, sunt avizate din punct de vedere legal. Şi, de aici, toată construcţia care a fost făcută de procurori este pe o bază falsă”, a declarat Tăriceanu după discuţia cu procurorii.

Miercuri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmărire penală pe care preşedintele Klaus Iohannis a încuviinţat-o privind începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivit DNA, Tăriceanu ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007 – 2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, servicii de consultanţă în valoare de 800.000 de dolari.

DNA a deschis un alt dosar pe numele lui Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu unele lucrări de la Herghelia Mangalia şi pe malul Lacului Corbu.

Vineri după-amiază, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au anunţat că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here