FRF aşteaptă raportul UEFA în cazul de rasism în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colţescu

0

”Federaţia Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Başakşehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colţescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.
Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federaţia Română de Fotbal aşteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute şi pentru a acţiona în consecinţă!”, se arată în comunicatul Federaţiei, care spune că se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă.

Arbitrul român Sebastian Colţescu încă este criticat dur la nivel internaţională după remarca rasistă la partida dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, din data de 8 decembrie, la care era arbitru de rezervă.

Colţescu i-a cerut în minutul 16 lui Ovidiu Haţegan, care conducea partida, să intervină pentru a-l calma pe Webo, antrenorul secund al echipei turce, pe care l-a identificat folosind termenul de ”tipul negru”. Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Colţescu a fost acuzat de rasism pentru această expresie.

După mai multe discuţii aprinse, reprezentanţii ambelor echipe au părăsit terenul. Partida a fost reluată miercuri iar Paris Saint-Germain a câştigat cu 5 – 1, fiind pe prima poziţie în grupa H a Ligii Campionilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here