Dăncilă nu a văzut nicio problemă la votul din diaspora. Premierul îl vrea ministru pe cel care a blocat votul în străinătate în 2014

0

„Reforma“ în PSD a început cu o nouă palmă pentru Diaspora. Titus Corlăţean, ministrul care a premeditat cozile din 2014, a fost propus vicepremier. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că Titus Corlățean, artizanul catastrofei a alegerilor din 2014, va fi ministru la nimic.

Potrivit procurorilor DNA, Titus Corlăţean, în calitate de ministru de Externe, a stabilit în mod discreţionar amplasarea secţiilor de vot la alegerile prezidenţiale din 2014, fără să ţină cont de propunerile avansate de misiunile diplomatice. Decizia lui Corlăţean a generat cozi imense la urne şi privarea românilor din stărinătate de un drept constituţional: dreptul la vot. Corlăţean a ordonat eliminarea unor secţii unde locuiau comunităţi importante de români şi a dispus înfiinţarea unora în oraşe unde stăteau câteva zeci de conaţionali. DNA a cerut atunci ridicarea imunităţii lui Corlăţean, însă Senatul s-a opus anchetării senatorului PSD. Votul dat de Senat în 2016 a înseamnat, de fapt, închiderea încă din faşă a dosarului „Diaspora“. Trei ani mai târziu, la alegerile europarlamentare de duminică, Guvernul PSD i-a obligat din nou pe românii din diaspora să aştepte ore întregi la cozi imense pentru a vota.  Aseară, Comitetul Executiv al PSD l-a propus pe Titus Corlăţean vicepremier pentru Parteneriate strategice în locul Anei Birchall, care va prelua portofoliul Justiţiei. Decizia social-democraţilor vine la doar două zile după ce Diaspora a fost umilită din nou de Guvern.  Întrebată de ce l-a ales tocmai pe Corlăţean, considerat vinovat pentru organizarea proastă a votului din Diaspora din 2014,  Viorica Dăncilă a răspuns: ”Portofoliul pentru parteneriat strategic nu are niciun fel de legătură cu votul din Diaspora”.  Preşedintele Klaus Iohannis are ultimul cuvânt: îl poate accepta pe Titus Corlăţean în Guvern sau poate respinge propunerea PSD. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here