Adrian Năstase, la Guvern. Geoană a refuzat invitația

0

Joi după-amiază, Adrian Năstase a ajuns la Guvern, unde premierul Viorica Dăncilă a organizat o întâlnire cu fostul premier. 

Fostul lider PSD a renunțat la viața politică după ce a fost condamnat. Adrian Năstase a afirmat, luni pe blog, că îi pare rău pentru ceea ce îndură Liviu Dragnea, mai ales că știe ce înseamnă „umilință unei condamnări”. Fostul premier a precizat că Dragnea ar fi trebuit să demisioneze de la șefia PSDdupa scorul „umilitor” la alegerile europarlamentare.

„Sunt două lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia să-și dea demisia din fruntea partidului după rezultatul umilitor la alegerile de ieri; 2. Condamnarea lui, într-un dosar cusut cu ață albă, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Această condamnare, că și felul în care a fost ‘însoțit’ Dragnea spre Rahova arată că suntem un popor crud, ușor de manipulat, și că, după ‘revoluția votului’, a urmat justiția populară”, a scris Adrian Năstase, luni pe blogul personal.

Fostul premier a mai spus că au existat acțiuni politice interne și externe de-a lungul timpului pentru a transformă PSD într-un partid de 20%.

Năstase spune că încercările lui Liviu Dragnea de a negocia cu „statul paralel” l-au dus într-o înfundătură pe liderul PSD, pe plan personal, iar partidul într-o criză profundă.

„Atitudinea și compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat și lui probleme dar și partidului și, în definitiv, țării. Îmi pare rău pentru ce îndură, mai ales că știu ce înseamnă umilință unei condamnări și pierderea libertății dar încercările lui de a negocia cu ‘statul paralel’ l-au dus într-o fundătură – în plan personal – iar partidul într-o criză profundă din care va ieși doar dacă înțelege că trebuie folosită o operație chirurgicală și nu administrate ‘suplimente alimentare'”, a conchis Adrian Năstase.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urmă condamnării definitive la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioada de carantină de 21 de zile, după care autoritățile vor decide la ce penitenciar își va execută pedeapsa.

Este a două condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here