Centrul Cyber al UE, în România. Avem prima structură europeană în ţara noastră după aderarea din 2007

0

Bucureştiul va găzdui Centrul european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice – Centrul Cyber, aceasta fiind prima structură a UE cu sediul în ţara noastră, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

„Pentru România, decizia are o valoare istorică, dat fiind că Centrul european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice reprezintă prima structură a UE pe care ţara noastră o găzduieşte în calitate de stat membru”, a MAE într-un comunicat de presă.

MAE explică faptul că Centrul Cyber va reprezenta „o structură cheie” în contextul eforturilor de la nivel UE de configurare a unui ecosistem european în materie de securitate cibernetică. Centrul va avea un rol important în sprijinirea creării de legături între actorii publici şi privaţi din domeniu, mediul academic şi industria de profil din UE, asigurând, totodată, coordonarea între centrele naţionale pentru securitate cibernetică din statele membre.

Centrul va acţiona pentru stimularea cercetării şi inovării tehnologice în vederea consolidării securităţii cibernetice în cadrul Uniunii Europene, fiind principalul organism de gestionare a fondurilor europene disponibile prin cele două programe cu relevanţă pentru sector – Europa Digitală şi Orizont Europa.

Sursa foto: Centrul Național Cyberint

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here