DEZBATERE: Cu cine reclădim și modernizăm România? GALERIE FOTO

0

PiataPresei și Club Antreprenor vă invită la dezbaterea „Cu cine reclădim și modernizăm România?”, eveniment dedicat antreprenorilor, multinaționalelor, asociațiilor patronale și profesioale, instituțiilor, mediului universitar și învățământului în sistem dual.

Vă prezentăm care vor fi cele mai mari investiții planificate de companii, primării și de Executiv, în următorii ani, ce fonduri euroepne sunt la dispoziție, care sunt prioritățile și nevoile companiilor, cum colaborează instituțiile de învățământ cu mediul de afaceri pentru a pregăti viitorii specialiști și ce trebuie făcut pentru o accelerare a modernizării țării noastre.

Din păcate, în foarte multe județe, administrația centrală și administrațiile locale nu au avut în ultimii ani capacitatea de a finanța, genera, implementa, opera și de a întreține proiecte strategice care să contribuie la dezvoltarea infrastucturii și la consolidarea unui sistem dual de învățământ performant.

Sistemul naţional de educaţie, aşa cum este el structurat în prezent, este complet ineficient în faţa provocărilor actuale din piaţa forţei de muncă. Se scot pe banda rulantă generaţii întregi de şomeri cu diplomă, de absolvenţi cu studii liceale şi universitare care nu sunt conectaţi la realităţile economice. Avem nevoie de şcoli de meşteri, tehnicieni, lucrători, meşteşugari în toate domeniile, de la industria aerospaţială şi aviaţie la operatori de maşini unelte, de la lucrători în metale preţioase şi gravori la meşteşugărie, de la turism şi alimentaţie la agricultură.

Actualul Executiv a lansat recent Planul Național de Investiții și Relansare Economică, document intitulat “Reclădim România”, cu obiective pe următorii 10 ani.

Agenda:

09,30-11,45- Sesiunea I: Marile investiții planificate în următorii ani

12,00-14,30- Sesiunea a II-a: Energia – motorul economiei

15,00-17,00- Sesiunea a III-a: Educație, cercetare și antreprenoriat

Evenimentul a fost deschis de Adrian Mariciuc, secretar de stat in caddrul Ministerului Fondurilor Europene.

Adrian Mariciuc, secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene sursa: Timi Slicaru

Adrian Mariciuc (MFE): TRANZIȚIA DE LA CĂRBUNE LA GAZ E ȘANSA ROMÂNIEI, DAR NU O VREA UE 

România nu are încă un plan concret pentru eficientizarea producerii de energie electrică și termică în cogenerare, iar varianta tranziției de la cărbune la gaz natural nu este agreată de Comisia Europeană, deși ar putea fi șansa României, a declarat Adrian Mariciuc, secretar de stat în Ministerul Fonfurilor Europene.

”Pe cogenerare, lucrurile nu sunt încă foarte bine structurate, în sensul în care de cele mai multe ori vorbim și despre o componentă de combustibili fosili, ori Green Deal și Pactul Ecologic European pun mare accent pe combustibilii verzi și alternativi. Nu avem încă o soluție pentru partea aceasta”, a afirmat Mariciuc, prezent în conferința ”Cu cine reclădim și modernizăm România”, organizată de clubantreprenor.ro și Piața Presei.

Anca Dragu, fost ministru al Finantelor Publice

Citiți și

VIRGIL POPESCU, LA DEZBATEREA- „CU CINE RECLĂDIM ȘI MODERNIZĂM ROMÂNIA” – ENERGIA – MOTORUL ECONOMIEI

ȘTEFAN VUZA: ROMÂNIA AR TREBUI SĂ ÎȘI STABILEACĂ INDUSTRIILE STRATEGICE ȘI SĂ INVESTEASCĂ ÎN ELE

Ștefan Vuza

DRAGOȘ PREDA, SECRETAR DE STAT MINISTERUL TRANSPORTURILOR: DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII ESTE VITALĂ, DAR, FĂRĂ RESURSA UMANĂ, SE VA ALEGE PRAFUL

ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL TREBUIE SĂ DEVINĂ O ALTERNATIVĂ DE EDUCAȚIE – FOST MINISTRU

Partenerii conferinței

Evenimentul este organizat cu sprijinul următorilor parteneri:

Parteneri principali: CEZ; Nuclearelectrica

Parteneri: Qfort, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Grampet Group, Chimcomplex, Bosch Romania, Continental Romania, International Alexander, Doraly, Apa Kangen, GripADs

Parteneri media: Agerpres, Focus Energetic, E-nergia, InvestEnergy, Energy Center, Informateca, Pedacoteca, Top Antreprenori, Energyhub, Wavenews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here