VIDEO Iohannis este pentru carantinarea localităţilor afectate de noul coronavirus: Aşa ţinem pandemia sub control

0

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că epidemia de COVID-19 poate fi ţinută sub control prin carantinarea localităţilor, o măsură luată şi recent în jurul Bucureştiului şi în ţară, despre care spune că şi-a dovedit eficienţa.

„Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creşterea aceea necontrolată de cazuri de la o săptămână la alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă. (…) Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control”, a spus Iohannis, care duminică a vizitat Institutul Clinic Fundeni.

Şeful statului şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de decese provocate de acest virus şi la sufocarea secţiilor de terapie intensivă cu pacienţi infectaţi.

„Am hotărât, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să intensificăm eforturile pentru creşterea capacităţii acestor secţii. (…) Din aprilie sau din martie, mai exact, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr deja destul de mare de paturi ATI, în comparaţie cu alte sisteme din alte ţări”, a adăugat el.

El a dat ca exemplu ansamblul modular instalat în incinta Institutului Clinic Fundeni, dotat cu toată aparatura necesară – paturi, ventilatoare şi injectomate, cu avizele necesare, deservit de medicii Spitalului Fundeni.

Preşedintele a vizitat şi sistemul modular pentru copiii cu probleme de oncologie şi a afirmat că acest sistem este sigur împotriva infectării cu noul coronavirus.

Klaus Iohannis a spus că are mult de lucru în Bucureşti şi că nu va merge în weekend la Sibiu, dar şi pentru că este un oraş carantinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here