Starea economiei: Energie. Gazele din Marea Neagră. Unde mergem de sărbători în ţară

0

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre mai multe teme care ţin de sectorul de care se ocupă, printre care vânzarea activelor CEZ România, exploatarea gazelor din Marea Neagră şi starea turismului local în apropierea sărbătorilor de iarnă.

„A câştigat cel care a oferit cel mai mult”

Virgil Popescu a fost întrebat de jurnalişti dacă vânzarea activelor CEZ România către un fond de investiţii a fost „un eşec”, în condiţiile în care şi un consorţiu format din companii româneşti de stat a participat la această negociere, ministrul arătând că a fost vorba de o „tranzacţie” şi că „a câştigat cel care a oferit cel mai mult”. Afacerea se află acum pe masa Consiliului Concurenţei, spre analiză.

Cine preia participaţia ExxonMobil în Marea Neagră

În cazul proiectului de gaze „Neptun Deep” din Marea Neagră, Popescu a opinat că Romgaz are o capacitate financiară mai mare decât Petrom şi poate prelua întreaga participaţie deţinută de ExxonMobil, care vrea să se retragă din România.

„După 6 decembrie, dacă e nevoie, Parlamentul urmează să modifice în continuare Legea offshore, astfel încât să existe o situaţie win-win, atât pentru stat, cât şi pentru investitori”, a susţinut ministrul, apreciind că Romgaz „este o companie puternică, care poate, împreună cu Petrom, să exploateze gazele din Marea Neagră în condiţii de egalitate”.

Unde petrecem sărbătorile

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a subliniat că sărbătorile de iarnă din acest an vor fi altfel decât au fost românii obişnuiţi, chiar dacă sunt deschise hotelurile şi staţiunile din toată ţara. „Eu zic să fim foarte precauţi în acest moment”, a spus Popescu.

Bani pentru firmele afectate de criza COVID

Guvernul va aloca în zilele următoare banii din granturile oferite firmelor afectate de criza COVID-19.

„Se va suplimenta de la un miliard la 1,5 miliarde de euro bugetul pentru granturile oferite IMM-urilor pentru cele trei măsuri, astfel încât toţi cei care au depus pe măsura 1 şi măsura 2 să poată fi finanţaţi”, a anunţat Popescu. Sunt înscrise peste 29.000 de firme pentru măsura 1 şi peste 22.000 pentru măsura 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here