Cuţite de vânătoare ale lui Nicolae Ceauşescu, scoase la licitaţie. Care a fost preţul

0

Cinci cuţite de vânătoare ale lui Nicolae Ceauşescu au fost cumpărate cu 800 de euro la licitaţia online organizată, marţi, de Artmark.

Patru dintre ele au mâner din corn de cerb, toate având certificate de provenienţă RAAPPS.

Preţul de pornire a fost de 250 de euro.

Cel mai bine vândut lot al licitaţiei de săbii şi covoare a fost o katana cu teacă, realizată şi semnată de maestrul Bishu Osafune Kiyomitsu, în perioada Tenmon, august 1536, însoţită de certificat NBTHK şi Oshigata, la preţul de 14.000 de euro, informează Agerpres.

Între loturile adjudecate la sume ridicate se mai numără: covor iranian Qum din mătase, la 6.500 de euro; sabie scurtă tip Wakizashi, Japonia, 1716-1736, însoţită de certificat NBTHK, la 5.500 de euro; sabie de ofiţer, de onoare, cu teacă, ce poartă cifrul şi semnătura Regelui Carol al II-lea, pentru elev-ofiţer şef de promoţie Ştefănescu D. Nicolae al Liceului militar „Nicolae Filipescu”, la 5.000 de euro; covor Tekke din lână, din colecţia Weinberg, la 4.750 de euro; rapieră italiană, cu lamă semnată Antonio Picinino, secolul al XVII-lea, la 3.250 de euro; sabie prusacă, model 1889, folosită în perioada Primului Război Mondial, la 2.250 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here