Klaus Iohannis: Situaţia este foarte îngrijorătoare. În România există 1.000 de locuri la terapie intensivă, 600 sunt ocupate

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. Este ziua în care cazurile de COVID-19 au ajuns la aproape 3.000, în 24 de ore. Pe măsură ce rata de infectare va creşte este posibil să apară noi restricţii şi vom lua măsurile recomandate de experţi, a declarat Iohannis.

0

România a cunoscut, în ultima săptămână, cea mai mare creştere a numărului de infectări. Potrivit lui Iohannis, tendinţa este una de creştere accelerată a infectărilor. În acest contest măsurile de restrucţie sunt inevitabile. Cu cât sunt mai repede introduse, cu atât mai repede îşi pot produce efectele. Situaţia e complicată şi în celelalte state europene, a explicat Iohannis.

„Nu este nevoie să închidem toată ţara. Dacă avem focare semnificative într-un număr de judeţe acolo vom acţiona… Ati văzut măsurile care s-au luat în Bucureşti, Cluj… aşa se va continua. Avem situaţii diferite, în diferite localităţi: sunt oraşe şi comune în care cresterea este mare dar şi în care aproape nu există cazuri. Dar trebuie acţionat acolo unde se răspândeşte mai repede…”, a precizat preşedintele.

Întrebat dacă va fi cazul să apelăm la ajutoare din fara ţării, Iohannis a explicat:

„În momentul de faţă, situaţia nu este critică dar este foarte îngrijorătoare. În România există peste 1.000 de locuri în terapie covid. Acum 600 de locuri sunt ocupate, deci mai ult de jumătate.(…) multi medici sunt în pragul epuizării, noi toţi suntem supăraţi că suntem în pragul pandemiei dar sunt şi medici tineri care vor să se specializeze şi ce se poate face, se face..

Referitor la măsurile care ar putea fi luate, preşedintele a mai spus că pe măsură ce rata de  infectare va creşte este posibil să apară noi restricţii şi vom urma măsurile recomandate de experţi.

„Personal cred că toate măsurile trebuie să fie proporţionale cu incidenţa bolii şi nu îmi doresc să ajungem la situaţia în care să nu mai putem circula între localităţi…”, a mai declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here