Încă 5 persoane infectate cu Coronavirus. Numărul ajunge la 64 în România. La nivel mondial sunt 134.804, iar numărul deceselor se apropie de 5.000

0

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, vineri dimineaţa, că încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în Bucureşti, numărul acestora la nivel naţional a ajuns la 64.

Este vorba de contacţi ai celor depistaţi pozitiv, respectiv un bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania, un alt bărbat de 53 ani, contact (coleg birou) cu un membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Următoarele cazuri sunt o femeie de 48 ani şi o tânără de 22 de ani, membre ale familiei bărbatului de 53 de ani, şi un tânăr de 23 de ani, contact al familiei bărbatului respectiv.

Autoritățile anunță noi măsuri

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, închiderea temporară a mai multor puncte de trecere a frontierei, mai puţin tranzitate, pentru folosirea lucrătorilor vamali la punctele de trecere unde se înregistrează valori mari de trafic.

El a precizat că la frontiera cu Ungaria vor fi închise punctele de trecere Turnu, Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai, iar la frontiera cu Ucraina, punctul de trecere Sighet.

Citiți și:
IMPORTANT: 15 recomandări pentru cetățeni. Cum să prevenim răspândirea coronavirusului și să-i protejăm pe cei din jurul nostru

„La frontiera cu Bulgaria, punctele de trecere Negru Vodă, Lipniţa, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele şi Bechet. La frontiera cu Republica Moldova – Rădăuţi Prut şi Oancea. La frontiera cu Serbia, punctele care au fost închise unilateral de autorităţile sârbe începând cu data de 12 martie ora 8,00: Porţile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcan, Drobeta Turnu Severin şi Naideş. Rămân funcţionale pe frontiera cu Serbia următoarele puncte de trecere a frontierei: Porţile de Fier I, Moraviţa şi Jimbolia”, a mai spus Vela.

Acesta a arătat că în cadrul şedinţei CNSSU s-a mai hotărât activarea centrelor de comandă şi coordonare judeţene din subordinea instituţiilor prefectului, responsabilizarea autorităţilor locale în combaterea extinderii contaminării cu coronavirus, precum şi adoptarea unor proceduri pentru protecţia personalului Poştei Române şi a echipelor de intervenţii pentru depanarea reţelelor de utilităţi şi comunicaţii. 

Care e situația la nivel mondial

La nivel global, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns, conform datelor centralizate de worldometers.info, la 134.804, iar cel al deceselor se apropie de 5.000 (4.984 persoane decedate).

Numărul persoanelor care s-au vindecat a trecut de 70.000, ceea ce arată o rată de peste 50% din îmbolnăviri.

Viteza cu care se răspândeşte boala a făcut ca numeroase ţări să îşi închidă frontierele, mai întâi cu China şi Iran, apoi şi cu Italia şi Spania, între altele, dar şi ca unele state să declare stare de urgenţă.

Statele Unite au decis ca, de vineri, să interzică pentru 30 de zile deplasările din spaţiul Schengen, cu excepţia Marii Britanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here