Sector 6. Se va construi o parcare uriașă la autogara Militari

0

Aleșii locali ai Sectorului 6 al Capitalei au discutat în ultima ședință a CL-ului posibilitatea construirii unei parcări la intrarea pe pe autostradă, în cartierul Militari. Aceasta ar urma să fie ridicată vizavi de gura de metrou, urmând ca cei care vin în oraș să aibă posibilitatea de aș lăsa mașina și să meargă în centrul orașului cu metroul.

Aleșii locali au votat exproprierea terenului, urmând ca odată eliberat- să se înceapă construirea parcării. Fiind pe cale de utilitate publică, procedura va dura mai puțin. Singurii care s-au opus construirii parcării, pe motiv că nu văd utilitatea ei au fost aleșii locali USR.

Cum își motivează Primăria Sectorului 6 necesitatea parcării:

Din cauza creșterii exponențiale a numărului vehiculelor și a faptului că parcarea a devenit o problemă pentru toți participanții la traficul urban, în scopul realizării obiectivelor propuse la nivelul autorității publice locale a Sectorului 6 al Municipiului București, este necesară edificarea unei noi parcări în cartierul Militari, o zonă industrială și comercială deosebit de aglomerată, care să descurajeze continuarea deplasării cu autovehiculul propriu și să încurajeze utilizarea transportului public, în beneficiul nostru, al tuturor, a explicat edilul Sectoului 6, Gabriel Mutu, în expunerea de motive a proiectului privind exproprierea pe cale de utilitate publică.

Creșterea exponențială a numărului de vehicule, în contextul expansiunii accelerate a nivelului de utilizare a autoturismului individual, are ca efect imediat congestia traficului, fenomen care afectează major desfășurarea tuturor activităților atât în plan economic, cât și social, cu impact marcant asupra mediului ambiant și a vieții comunității.

Această situație necesită acțiuni ferme, imediate, pentru implementarea procesului de realizare și gestionare a sistemului de parcări, în scopul realizării obiectivelor propuse la nivelul autorității publice locale a sectorului 6, prin edificarea unor noi parcări realizate la standarde europene care, prin facilitățile de care vor dispune, vor descuraja deplasarea în interiorul municipiului cu autovehiculul propriu, în favoarea transferului către transportul public, realizat prin mijloacele de transport în comun sau prin mijloace de transport alternativ.

În acest context, în scopul realizării obiectivelor propuse la nivelul autorității publice locale a Sectorului 6 al Municipiului București și pentru fluidizarea traficului urban și reducerea efectelor produse de congestia frecventă a traficului în zona porții de vest a municipiului, la intrarea de pe autostrada A1, este imperios necesară realizarea unei parcări în Cartierul Militari din sectorul 6, o zonă industrială și comercială deosebit de aglomerată.

Procesul de realizare și gestionare a sistemului de parcări la nivelul sectorului 6, ca parte integrantă a transportului public și a rețelei de drumuri, este componenta unui amplu plan de mobilitate urbană durabilă, implementat pentru a satisface nevoia de mobilitate a locuitorilor sectorului 6 și nu numai, pentru a sprijini economia locală, pentru a spori calitățile estetice ale ariilor urbane, în condițiile creșterii veniturilor la bugetul local și nu în ultimul rând, pentru reducerea poluării și protejarea mediului, în condițiile valorificării superioare a transportului public de persoane, concomitent cu descurajarea deplasărilor cu autovehiculul propriu.

Considerăm necesară și oportună adoptarea prezentului proiect de hotărâre privind solicitarea către Consiliul General al Municipiului București, de emitere a unei hotărâri pentru aprobarea declanșării procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilelor (teren), identificate conform planului Anexă, în vederea edificării unei parcări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here