Ludovic Orban: Criteriul de evaluare a celui care lucrează în administraţia publică trebuie să fie eficienţa

0

Premierul Ludovic Orban a afirmat în cadrul evenimentului de prezentare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică că administraţia publică trebuie să se debaraseze de obiceiurile pe care le-a avut până acum, iar criteriul de evaluare a celui care lucrează în acest domeniu trebuie să fie eficienţa.

„Guvernul şi administraţia trebuie să schimbe mentalitatea, spiritul antreprenorial trebuie să vină în activitatea Guvernului şi să fie principalul element. Acţiunea în societate trebuie determinată de Guvern. Avem nevoie de o administraţie care să se debaraseze de obiceiurile pe care le-a avut până acum, o administraţie digitalizată, o administraţie care ştie să spună ‘da’ în loc de ‘nu’, o administraţie care să accelereze toate procedurile necesare pentru avizare, autorizare, certificare şi pentru toate celelalte proceduri de decontare care se derulează în intermediul administraţiei. Criteriul de evaluare al celui care lucrează în administraţia publică trebuie să fie eficienţa, trebuie să fie măsura în care are capacitatea de a procesa toate solicitările care îi vin din partea societăţii, din partea mediului economic”, a spus Ludovic Orban.

Totul pleacă de la licitații

Premierul a susţinut că în România procedura de licitaţie poate să dureze chiar şi cinci ani.

„Nu putem să dezvoltăm infrastructura atâta timp cât o procedură de licitaţie în România durează şi cinci ani de zile. Într-o ţară normală durează maxim 6 luni de zile, în România am avut proceduri de licitaţii care au durat 3, 4, 5 ani de zile, din cauza faptului că de multe ori comisiile de licitaţie selectau firma de pe locul 6 câştigătoarea contractului, în loc să selecteze firma cu cea mai bună ofertă, în mod evident cu cea mai bună ofertă. Viteza şi corectitudinea derulării procedurilor de achiziţie, atât pentru companiile care realizează studii de fezabilitate, proiecte, cât mai ales pentru constructori efectiv, reprezintă o cheie a accelerării, dezvoltării proiectelor de infrastructură.

Nu mai putem să stăm pe loc, suntem în ultimul an al exerciţiului financiar 2014-2020, iar cei care au fost înaintea noastră pur şi simplu au blocat utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea economică a României. Nu numai în infrastructura de transport, ci şi în infrastructura de apă şi canalizare, în toate tipurile de infrastructură care sunt finanţate prin intermediul fondurilor europene şi pe axe importante în care s-a bătut pasul pe loc”, a mai spus premierul.

Sursa: Agerpres.ro

Mărcile preferate de români – un demers în vremuri de criză cu ochii spre economia viitorului

Klaus Iohannis: Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură de transport modernă și europeană, de școli demne de secolul XXI și de spitale performante

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here