Cine este noul prefect al Capitalei. Depune jurământul joi

0

Noul prefect al Capitalei va fi Alin-Bogdan Stoica, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri. El îl înlocuieşte pe Traian Berbeceanu.

Stoica va depune jurământul joi.

A fost propus săptămâna trecută de USR PLUS Bucureşti.

Conform algoritmului discutat în cadrul coaliţiei de guvernare, această numire a revenit PLUS.

Alin Stoica este preşedinte al Filialei PLUS din Sectorul 6 al Capitalei şi este de profesie avocat.

„Are experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora, precizează USR PLUS Bucureşti.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, a declarat Alin Stoica, conform unui comunicat al USR PLUS.

Între 2016 şi 2018, Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în Comisia pentru relaţii de muncă, politică salarială, incluziune socială şi sănătate a Consiliului Economic şi Social. De peste cinci ani reprezintă organizaţii patronale la nivel de industrie şi la nivel naţional legat de actele normative elaborate în Guvern sau Parlament.

Printre actele normative la modificarea sau elaborarea cărora care a participat se numără și:- Codul Muncii; – Legea Dialogului Social; – Legea privind telemuncă;- Legea privind ucenicia;- Ordonanța de urgență privind munca cu timp redus (kurzarbeit).

Alin Stoica este membru PLUS de la înființarea partidului și a făcut parte din Comisia de Integritate Națională a Alianței USR PLUS pentru alegerile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here