Virgil Profeanu: Ar fi oportun să apară un program de tip “Prima casă plus birou”

0
Virgil Profeanu, fondatorul VEGO

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile de pe piața imobiliară. Unele proiecte au fost amânate, iar altele au fost chiar anulate din cauză că investitorii se așteaptă la o criză economică de amploare. În mediul de business deja s-a făcut simțită, dar cei care nu au legătură cu lumea afacerilor încă nu conștientizează pericolul. “Criza a venit, e un lucru cert. Faptul că astăzi oamenii au de lucru este datorită unor bani care au existat înainte de apariția pandemiei”, a explicat omul de afaceri Virgil Profeanu, fondator al Vego Holdings, în cadrul unei conferințe online organizate de capital.ro.

Totuși, antreprenorul a arătat cum perioadele dificile pot aduce oportunități la care nimeni nu s-a gândit. Astfel, acesta susține că într-un termen mediu și lung  este posibil să apară chiar o cerere suplimentară de spații de birouri.

“Asistăm la o nouă realitate, pornind în primul rând de modul de organizare al lucrului la birou. O dată cu începutul crizei a trebuit să apelăm la noi tehnologii, la lucrul de la distanță. Noi, personal, a trebuit să alegem un alt spațiu de birouri pentru că am dorit să ne întoarcem. Noi, în loc de 10 metri pătrați pentru fiecare angajat, din cauza noilor condiții, alocăm 16 metri pătrați. O criză poate să nască și oportunități ulterioare”, a mai spus Virgil Profeanu.

Programul “Prima casă plus birou”

Statul român a încercat să promoveze mai multe măsuri pentru a limita efectele nocive ale unei crize economice. Virgil Profeanu mai propune una, mizând pe faptul că telemunca a apucat să-și dovedească eficiența. Pentru a o susține, antreprenorul consideră că statul ar trebui să se implice și să lanseze un program asemănător programului Prima casă.

“Cred că cineva care gândește macro ar trebui să facă ceva și să aducă bani din viitor. Bani din viitor înseamnă credite, dar nu ale statului ci a celor care astăzi au anumite nevoi. Dacă ne ducem la telemuncă-lucrul de acasă, aș vedea oportun  să apară un program numit ”Prima casă plus birou”. Adică, oricine are un apartament cu două camere și face upgrade către un apartament de două camera plus un birou să aibă acces la un credit pentru a-și lua așa ceva. Astfel, aducem bani la cei care au nevoie, ei plătesc și economia poate să se restarteze pe principii sănătoase, adică cerere și ofertă în zona privată”, a mai spus Virgil Profeanu.

Klaus Iohannis: Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură de transport modernă și europeană, de școli demne de secolul XXI și de spitale performante

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here