Încă o clădire emblematică a fost salvată de Compania Municipală Consolidări

0

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat pe pagina de Facebook că s-au finalizat lucrările la fațada fostului Hotel English, o clădire cu o importantă valoare arhitectonică.

“Încă o clădire istorică a primit haine noi! Am finalizat lucrările de reparații de urgență și restaurare a fațadei fostului Hotel English, din Calea Victoriei nr. 52, cea mai „veche” clădire cu bulină din Capitală. Urmează lucrările în interior, de consolidare a structurii de rezistență”, a scris Gabriela Firea.

Clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic încă din anul 1995, iar fațada era un adevărat pericol public. Cu toate acestea, a fost nevoie de mai bine de un sfert de secol pentru ca Hotelul English să-și recapete strălucirea de altă dată. Iar asta și pentru că decorul inițial al casei se pierduse în urma refacerilor succesive de-a lungul anilor.


O istorie bogata


Clădirea restaurată de de Compania Municipală Consolidări a fost construită de bijutierul vienez Joseph Resch. În 1875, casa i-a fost vândută lui Grigore Eliade, cunoscut sub porecla de  Cârciumărescu. Acesta a transformat-o în Hotelul English și tot atunci i-a adăugat Pasajul Englez, legătura între Calea Victoriei și Strada Academiei.

Citește și:

Bucureștiul de altădată prinde contur. Mai multe clădiri au fațadele restaurate de salariații Companiei de Consolidări

Nou spital modular Covid-19 la București, construit în termen record de Compania Municipală de Consolidări FOTO/VIDEO

700 de muncitori lucrează pe șantierele Companiei Municipale de Consolidări

PMB continuă implementarea programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic prin Compania de Consolidări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here