Bucureștiul de altădată prinde contur. Mai multe clădiri au fațadele restaurate de salariații Companiei de Consolidări

0

Mai multe clădiri emblematice din București vor fi restaurate și reabilitate parte a unui program derulat de Primăria București prin intermediul  Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și a Companiei Muncipale Consolidări București.

Doar în decursul acestei luni au fost finalizate lucrările de restaurare a fațadelor a două clădiri de pe Bulevarul Regina Elisabeta.

“Încă o clădire din centrul Capitalei și-a recăpătat strălucirea interbelica. Am finalizat intervenția de urgență la fațada imobilului din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 41. Fațada avea nevoie de reparații capitale și de punere în siguranță pentru ca pietonii, mulți dintre ei turiști străini, să nu mai fie în pericol. Acum, colegii de la Administrația și Compania Municipale pentru Consolidări se mută cu lucrările în interior. Clădirea este inclusă în categoria Urgență 1 și are nevoie de consolidare”, a scris, pe Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Acesta era mesajul publicat de edilul șef al Capitalei la doar trei zile de la finalizarea în timp record a reparatiilor capitale la fațada clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta nr 16.

“Se lucrează acum la consolidarea altor zeci de cladiri cu bulina. Îi felicit pe colegii mei de la Administrația si Compania Municipală pentru consolidarea clădirilor pentru implicare și energie”, le-a transmis Gabriela Firea echipei care a reușit să redea Bucureștiului strălucirea clădirilor de altădată.

Potrivit reprezentanților Companiei Muncipale Consolidări București, fațadele aveau nevoie de reparații capitale și de punere în siguranță pentru ca pietonii, mulți dintre ei turiști străini, să nu mai fie în pericol.

Lucrările la cele două imobile au durat mai putin de două luni.  

Alexandru Catrina, manager de proiect în cadrul Companiei Municipale de Consolidări, a declarat pentru Antena 1 că: “până acum, am finalizat toate lucrările, și cele de consolidare și cele de refacere a fațadelor, în termenele asumate prin contracte sau chiar am devansat aceste termene. Unele lucrări, precum cea de la Brezoianu 14, cea de pe Splaiul Independentei 56 sau cea de pe Calea Moșilor 27, au fost finalizate chiar în timp record, în câte o lună sau o lună și jumătate fiecare.”

În ultimii 3 ani, au fost realizate expertize tehnice. Peste 220 de imobile sunt incluse in programul de reducere a riscului seismic.

Citiți și:

Câți bucureșteni și-ar putea pierde viață dacă ar veni un cutremur de peste 7 grade pe scară Richter seara. De ce este nevoie de consolidare!

A fost actualizată lista imobilelor din București care necesită lucrări de consolidare. Care e stadiul lucrărilor – FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here