ADER solicită Parchetului General să se autosesizeze în cazul viceprimarului sectorului 2 care a decis redeschiderea parcurilor în plină Stare de urgență

0

Partidul ADER cere Parchetului General și celorlalte autorități ale statului să se autosesizeze și să ia măsuri de respectare a Decretului Președintelui României de instituire a Situației de Urgență, având în vedere că viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a decis să redeschidă parcurile din sector, punând în pericol viața și sănătatea a mii de bucureșteni.

“Decizia Viceprimarului Sectorului 2, Dan Cristian Popescu de a deschide accesul în parcuri a cetățenilor este o încălcare gravă a Ordonanțelor Militare. Este în același timp un atentat la sănătatea și viața oamenilor și o instigare la nerespectarea actelor normative în vigoare. Aceasta măsura teribilistă și iresponsabilă luată de Viceprimarul Sectorului 2, este o atitudine de dispreț și sfidare față de cele mai importante autorități ale Statului, Președintele și Guvernul României”, se menționează într-un comunicat remis de partidul ADER.

Potrivit reprezentanților ADER, viceprimarul Sectorului 2 prin măsura luată s-a erijat în legiuitor, încălcând grav legile Țării.

“Este cu atât mai grav că un conducător al unei administrații, în calitate de Viceprimar, încalcă grav actele normative privind Starea de Urgență. Ce să mai vorbim de faptul că un simplu cetățean dacă nu are Declarația pe proprie răspundere și nu respectă cele înscrise în ea, este amendat și i se întocmește dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor și infectării cu bună știință a infectarii cu Coronavirus.”, se arată în comunicat.

Astfel, conducerea ADER solicită Parchetului General să facă uz de responsabilitățile sale și să ia măsurile legale față de inițiatorul acestei măsuri aberante și iresponsabile.

“Solicităm Comitetului pentru Situații de Urgență București să ia măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale din această perioadă a Situației de Urgență. Cerem locuitorilor Sectorului 2 să nu dea curs acestei invitații iresponsabile ale lui Dan Cristian Popescu, Viceprimarului Sectorului 2, care pune viața în pericol. Să mai avem răbdare până când specialiștii și autoritățile vor stabili măsurile care vor fi luate după data de 14 mai”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here