Klaus Iohannis: România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii

1

Klaus Iohannis a susținut, la finalul vizitei de la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului „Ana Aslan”, că România este pregătită pentru pandemia COVID-19, dar că se fac eforturi pentru “a fi si mai bine  pregătită”.

”Tocmai am vizitat acest spital, care, în timp record, a fost asamblat aici, în această locație, un spital militar care este pregătit să primească pacienții care vor fi trimiși aici cu simptome de COVID-19. Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune”, a spus Președintele României.

Noi cazuri de infectare cu Coronavirus în România. Numărul deceselor a urcat la 29

Un președinte optimist

Deși limitările sistemului medical din România sunt ușor de observat, Klaus Iohannis a ținut să-i asigure pe români că lucrurile nu stau foarte rău.

“Iată, deci, că suntem pregătiți. România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii.Însă, în același timp, trebuie să spun că după ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru. Și, în acest sens, îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți. Oricât de pregătite ar fi autoritățile, și sunt bine pregătite, o parte semnificativă revine fiecărui român în acest demers de a preveni răspândirea coronavirusului”, a declarant șeful statului.

Klaus Iohannis a încheiat cu un apel către toți romanii.

“Este foarte, foarte important – și o să repet acest lucru la fiecare declarație pe care o fac – evitați contactul cu alți oameni! Evitați să vă atingeți! Evitați să vă îmbrățișați! Evitați cu orice preț să vă întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni. Respectați toate normele de igienă! Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane. Este o perioadă grea, este o perioadă foarte grea. Din păcate, și asta ne-o spun experții, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne așteptăm, din păcate, la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toții că și statul se pregătește din ce în ce mai bine.

Îmi doresc foarte mult ca și românii să fie din ce în ce mai bine pregătiți și să respecte aceste norme. Împreună vom trece prin această criză.”

Guvernul transformă amânarea ratelor în banc de Radio Erevan: nu se dă, se ia!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here