Gabriela Firea: Testarea bucureştenilor va începe la jumătatea săptămânii viitoare

1

Gabriela Firea a susținut, într-o declarație pentru Digi24, că testarea pentru COVID-19 a celor 10.514 bucureșteni va începe la jumătatea săptămânii viitoare. Primarul General al Capitalei a ținut să precizeze că proiectul a fost inițiat de profesorul Adrian Streinu-Cercel și de Institutul Matei Balș, autoritățile locale având aici un rol suport.

“Am înțeles de la domnul Streinu-Cercel că, luni și marți, persoanele care vor merge să colecteze probe vor fi instruite și vor primi câte un Ipad pentru a introduce datele. Proiectul va fi demarat în momentul în care Institutul Matei Balș primește de la Institutul Național de Statistică date demografice”, a spus Gabriela Firea, care susține că eșantionul de 10.514 persoane este stabilit pe baze științifice.

Cine va fi testat

“Am întrebat dacă participă strict cetățenii care au buletin de București. Nu contează aceste elemente care țin de acest detaliu, ci să locuiască în București, așa mi s-a transmis”, a spus Gabriela Firea. Aceasta a susținut că înstitutul Matei Balș a achiziționat deja 1.000 de teste rapide, în timp ce primăriile de sector și Primăria generală le vor achiziționa pe restul. “Achizițiile se fac din Austria, iar o parte dintre ele sunt și din Belgia. Acestea se realizează sub îndrumarea echipei domnului Streinu-Cercel”, a precizat Gabriela Firea, care a mai arătat că  un test rapid omologat costă 50 de lei. 

Guvernul transformă amânarea ratelor în banc de Radio Erevan: nu se dă, se ia!

Cei care vor fi aleși pentru testare în cartierele cu blocuri vor fi anunțați prin intermediul Asociaților de Proprietari, în timp ce poliția de proximitate se va ocupa de informarea celor care locuiesc la case. Gabriela Firea a mai spus că testarea va dura aproximativ o săptămână, după care va urma interpretarea datelor.

În ceea ce privește testarea PCR, Primarul General al Capitalei susține că s-au făcut progrese importante în ultima săptămână.

“În acest moment, se realizează teste pentru persoanele aflate în carantină, cele care prezintă forme și cadre medicale. În urma ultimelor achiziții,  dacă până acum se pot realiza câte 100 -120 de teste pe zi cu aparatele vechi, cu cele noi, se va crește numărul de teste pe zi, la Matei Balș și la Victor Babeș, la peste 800 de teste pe zi”, a mai spus Gabriela Firea.

Klaus Iohannis: România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii

1 COMENTARIU

  1. Testare ca la auschwitz si pregatirea lagarelor cu paturi de campanie pentru cei care vor fi testati pozitiv. AVETI SI CREMATORIU? Duamna cusarma stiti ca si hitler a impartit populatia in evrei si arieni si pe primii i-a trimis in lagare si i-a ucis. Actiunea stahanovista a depasit deja bunul simt si ar trebui OPRITA PANA NU ESTE PREA TARZIU! UNDE VA CREDETI? VA RECOMAND COREEA DE NORD, V-ATI POTRIVI PERFECT ACOLO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here