O bancă șterge datoriile a doi consumatori

0

În cadrul unei negocieri intermediate de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar cu o bancă, unui consumator din București i s-a acceptat ștergerea întregii datorii pe care o mai avea de achitat, de 298.000 de lei (aproape 62.000 euro). Totodată, aceeași bancă a șters, în cadrul unui caz social din Oradea, o datorie de 51.930 franci elvețieni, transmite Mediafax.

În urma concilierii, ambele cazuri depăşesc precedentul record valoric înregistrat la Centrul de soluționare alternativă a litigiilor în domeniul bancar. Acesta era de 44.600 de euro și a fost înregistrat în aprilie 2019, în cazul unui consumator din Sighetu Marmaţiei.

În primele zile ale acestui an, aceeași bancă comercială a luat decizii similare în cazul mai multor consumatori care aveau cazuri sociale dificile.

Astfel, banca a închis un credit de consum fără ipotecă pentru o persoană din București. Concilierea a rezultat prin remiterea sumei de 3.945 de euro către consumator. Pentru aceeași persoană, banca a stins descoperitul de cont în valoare de 3.288 de lei.

Într-un alt caz, tot din București, suma remisă unui alt consumator pentru închiderea creditului a fost de 8.553 de lei. În plus, banca a virat în contul acestuia suma de 1.785 de lei.

În ultimii 3 ani și jumătate, aproximativ 1.400 de români și-au rezolvat problemele cu băncile și IFN-urile prin intermediul CSALB, iar suma totală obținută în urma negocierilor depășește două milioane de euro.

Anul trecut, consumatorii au trimis peste 2.100 de cereri în care solicită intrarea în negociere cu instituțiile financiar-bancare, față de 1.293 de cereri trimise în tot anul 2018.

Cele mai multe cereri vizează reducerea sau eliminarea unor comisioane, reducerea soldului sau a costurilor asociate creditelor ipotecare sau de consum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here