Nu au bani de alocații, dar au bani de alegeri anticipate. Bombă: după alegeri va fi austeritate: fără alocații, salarii mărite sau pensii

0

Deocamdată, liberalii păstrează secretul asupra strategiei pe care o au și spun că ei și președintele Iohannis își doresc acest lucru. În schimb, social-democrații sunt convinși că anticipatele reprezintă doar o perdea de fum.

După ce a decis împreună cu președintele Iohannis că trebuie organizate alegeri anticipate, premierul Ludovic Orban caută soluții pentru punerea în practică a acestei idei. PNL pare să mizeze pe o moțiune de cenzură din partea opoziției.

Liberalii pot conta pe USR în demersul pentru anticipate, doar că nici așa nu au suficienți parlamentari pentru a decide un asemenea scrutin.

Fosta putere și partidul lui Victor Ponta nu cred însă că trebuie și nici că se va ajunge la anticipate.

Alegerile anticipate se pot organiza numai dacă Parlamentul refuză de două ori la rând să investească un nou guvern. Prin urmare, un prim pas obligatoriu este demiterea sau demisia actualului Cabinet.

Presedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa Guvernului Orban, pe tema imprumuturilor uriase pe care liberalii continua sa le faca de la banci, Toader considerand ca acestea vor creste nejustificat datoria publica a Romaniei.

„Da, Guvernul PNL se împrumută pentru bănci și corporații.

Nu sunt bani de creșterea alocațiilor, nici pentru continuarea programelor guvernamentale destinate tinerilor, deschiderii unor noi afaceri sau agricultorilor. Băncile sunt scutite, în schimb, de taxa pe lăcomie, iar marile companii beneficiază de clemență la taxele datorate statului român!

Dar se împrumută cu nemiluita, fără să dea socoteală nimănui ce fac cu împrumuturile masive, care ating sume colosale!

Datoria publică a României crește într-un ritm amețitor, auzim săptămânal despre cum PNL a contractat împrumuturi duble, ca medie lunară, față de nivelul din perioada guvernării social-democrate.

Membrii Guvernului Orban au ajuns să inventeze un nou sistem: haiducia inversă: iau de la săraci și dau la bogați!

Chiar și în aceste condiții, liberalii vin cu tupeu să ceară alegeri anticipate, pentru a-și menține Puterea de a-și bate joc de români!”, a scris Toader pe Facebook.

Ministrul Muncii a precizat că modul de calcul al salariului minim trebuie ferit de calcule electorale. ‘Am început deja grupul de lucru pentru a stabili un mod de calcul, un criteriu obiectiv prin care salariul minim să poată fi acordat fără să existe suspiciunea interferenţei politice sau a unui calcul de câştig electoral, când de fapt n-ar trebui să influenţeze rezultatul stabilirii salariului minim. Voi scoate în spaţiul public acest proiect în consultare cu Ministerul Finanţelor Publice, pentru că avem nevoie de o analiză de impact financiar riguros făcută’, a încheiat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here