Pachet cu mâncare și bani pentru Orban, care susține că trăiește cu 3.000 de lei pe lună, dar a achitat credite de zeci de mii de euro și are vilă de 200 mp

0

PSD Cluj i-a trimis, vineri, premierului Ludovic Orban, un pachet cu un deodorant, mai multe conserve şi 100 de lei. Liderul filialei de la Cluj spune că a iniţiat acest demers după ce a auzit că premierul trăieşte cu doar 3.000 de lei pe lună, iar dacă va fi nevoie îi va trimite şi „sarmale sau chiloţi”.

Potrivit declaratiei de avere, Ludovic Orban a câstigat in ultima vreme 3.000 lei pe luna, bani din care si-au asigurat traiul zilnic atat el cat si sotia sa casnica. 

Premierul Ludovic Orban si-a modificat, joi, declaratia de avere. Daca in documentul postat miercuri pe site-ul Guvernului prim-ministrul scria ca detine o casa de vacanta, impreuna cu sotia sa, azi apare ca are o casa de locuit.

Din declaratia de avere au disparut credite de zeci de mii de euro de la un an la altul.

In rest, declaratia de avere a ramas la fel ca cea postata miercuri. Astfel, premierul mai detine un autoturism Volkswagen Passat fabricat in 2007.

Totodata, are inscrise doua conturi in euro, ambele deschise in 2010, pe numele sotiei, unul de aproximativ 5.500 de euro si altul de 6.275 de euro.

In ceea ce priveste veniturile, Ludovic Orban a incasat anul trecut 28.356 de lei net de la Revicond Canaltech SRL, o firma din Targu Mures, si 9.000 de lei net de la SCP Doru Traila & asociatii, din activitati de consultanta tehnica.

Intrebat, joi, cum a trait cu 3.000 de lei pe luna, premierul a spus ca este un om simplu, chiar auster, iar cheltuielile pe care le face sunt ca ale unui om normal.

„Sunt un om simplu, pot spune chiar ca sunt auster si cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur ca in viata ai ani mai buni, ani mai rai, luni mai bune, luni mai rele, nu intotdeauna traiesti strict din venitul pe care il incasezi pe parcursul unui an, ci si din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli”, a explicat Orban.

El a subliniat ca a trait din indemnizatia primita pentru functiile publice detinute, afirmand ca in perioadele in care nu a inregistrat venituri nu a mers sa ceara ajutor de somaj.

„Eu sunt dupa 30 de ani de cariera in viata publica, perioada in care am detinut functii extrem de importante in statul roman, de la viceprimar general al Capitalei pana la functia de ministru al Transporturilor, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, parlamentar, acum prim-ministru. Ce puteti vedea este ca am trait strict din indemnizatia pe care am primit-o pentru functiile publice pe care le-am detinut si cred ca asta este lucrul cel mai important.

Faptul ca au existat anumite, sa le spunem, perioade in care nu am inregistrat venituri, vreau sa retineti ca nu m-am dus si nu am cerut niciun ajutor de somaj in perioada respectiva”, a adaugat Orban.

Totodata, intrebat cum a reusit sa achite creditul de 10.000 de euro pe care il avea in anul 2017, cu un venit de aproximativ 3.000 de lei pe luna, Ludovic Orban a spus ca nu a fost achitat in 2018.

„Pai normal ca nu a mai aparut aceasta datorie (in declaratia de avere – n.red.), pentru ca a fost achitata. Nu a fost achitata in 2018”, a subliniat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here