Monitorul Oficial, disponibil gratuit pentru toată lumea în format electronic

0

Un proiect de lege aprobat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, oferă posibilitatea tuturor utilizatorilor să acceseze formatul electronic al Monitorului Oficial, Partea I şi a II-a, gratuit şi liber, permanent, în aceeaşi zi cu publicarea, documentele putând fi salvate, distribuite şi imprimate.

Iniţiator al proiectului este ministrul Economiei, deputatul USR PLUS Claudiu Năsui.

„Regia Autonomă „Monitorul Oficial” editează Monitorul Oficial al României atât în format tipărit, cât şi în format electronic. Formatul tipărit este pus la dispoziţia tuturor utilizatorilor contra cost. Formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I şi a II -a, este disponibil în mod gratuit şi liber, permanent. Formatul electronic gratuit şi liber este de document portabil, fără filigran sau inscripţii suplimentare formatului tipărit; acesta devine accesibil tuturor utilizatorilor în aceeaşi zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire şi imprimare„, prevede actul normativ.

Năsui a spus că această iniţiativă şi-a propus deschiderea instituţiilor pentru a oferi date gratuit, pentru transparentizare.

Este normal ca românii să aibă uşor acces la lege, fără îngrădiri, fără o platformă, cum este acum, în care nu se pot face căutări, nu se poate salva, să se facă scanări de pe document. Nu este normal„, a motivat Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here