Exclusiv. Orban împrumută metehnele PSD-ului. Vrea să numească prefect al Capitalei pe un viceprimar PDL devenit milionar ocupând funcții publice

0

Orban împrumută metehnele PSD-ului. Vrea să numească prefect al Capitalei pe un viceprimar PDL devenit milionar după ce a plecat de la Primăria Sectorului 3, Victor Tărtăcuţă, omul de casă al lui Traian Băsescu. Culmea, el este susținut de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, cel care apare pe statele de plata de la Registrul Auto Român, loc de muncă unde nu prea se duce, și omul care a fost în CĂ-ul RADET-ului, dar și secretar de stat la Ministerul Transporturilor- pe vremea PDL-ului, ambii fiind memebrii și oameni de casă ai grupului Băsescu-Videanu-Orban. 

Cine este Victor Tărtăcuță?

Contopirea PNL-ului cu PDL–ul a dat aripi i-a dat aripi lui Victor Tărtăcuţă, zis şi „Mână lungă”, fostul viceprimar care, deşi provine dintre pedeliştii minoritari absorbiţi de noul PNL.

Dar cine este  „Mână lungă” şi de unde îşi trage acest politician – afacerist local seva. După ce a părăsit funcţia politică de viceprimar în 2012, Victor Tărtăcuţă a găsit tot un loc călduţ de director economic chiar la controversata Agenţie pentru Supraveghere Fiscală. Preferat de fostul director general Dan Radu Ruşanu, în prezent anchetat de DNA pentru favorizarea infractorului, Tărtăcuţă a lucrat ulterior şi pe funcţia de consilier al directorului general  al agenţiei pe un salariu cum numai ASF ştia să ofere şefilor.

Contracte pe bani publici

În anul 2006, Victor „Mână lungă” Tărtăcuţă a fondat firma Indoor Media Group, cu sediul social chiar pe strada Parfumului, pe care se află, de altfel, şi Primăria Sectorului 3. Coincidenţă sau nu, firma lui Tărtăcuţă, care era în acea perioadă viceprimarul sectorului 3, avea mare priză la banii publici. Firma lui „Mână lungă” a semnat contracte pe bani publici cu instituţii ale statului. Astfel, în noiembrie 2007, Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti i-a atribuit un contract de aproximativ 45.000 de lei, pentru servicii de realizare şi tipărire de afişe. De asemenea, în aprilie 2008, Autoritatea Naţională pentru Tineret i-a atribuit un contract de aproximativ 150.000 de lei, pentru furnizarea unor produse personalizate, Indoor Media Group fiind singurul ofertant. Şi soţia lui Tărtăcuţă lucrează la stat, Cristina Pricop fiind şef birou la Comisariatul Regional Pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Bugetar cu avere impresionantă

Ziarul Puterea descria averea lui Tartacuta in 2014: Victor „Mână lungă” Tărtăcuţă deţine pe numele său trei terenuri intravilane de aproximativ 2.400 mp în Telega, Prahova, şi a obţinut prin succesiune părţi din alte cinci terenuri în Bucureşti, Pantelimon şi Brăila. El şi soţia mai au două penthouse-uri de peste 150 mp fiecare, un apartament într-o staţiune de lux din Austria, Kaprun, o vilă în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Prahova, scris ziarul puterea.ro in anul 2014. Tărtăcuţă mai deţinea atunci şi cotă-parte din alte trei apartamente. Are trei autoturisme, printre care şi un Mercedes clasa B, fabricat anul trecut şi un Smart, dar şi jucării vechi de aproximativ 150.000 de euro, bijuterii de aproximativ 10.000 de euro şi tablouri de aproximativ 5.000 de euro.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here