Câți dintre alegătorii lui Barna și Paleologu au votat cu Dăncilă în turul 2 și câte voturi a luat Iohannis de la Diaconu

0

Președintele Klaus Iohannis a luat mai multe voturi, în turul al doilea, de la votanții USR și PMP din primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, iar cei mai mulți dintre votanții lui Mircea Diaconu au ales-o pe Viorica Dăncilă, arată datele exit poll-ului IRES. Totuși, unii dintre români au luat decizii surprinzătoare în cabina de vot. Este cazul celor mai bine de 1% care au votat în primul tur cu Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă, dar s-au răzgândit în turul al doilea.

Datele IRES arată că 1,6% dintre alegătorii lui Klaus Iohannis din primul tur s-au răzgândit și au votat-o duminică pe Viorica Dăncilă. Președintele a primit voturile a 98,4% dintre alegătorii săi din primul tur.

Pe de altă parte, candidata PSD a avut, în turul al doilea, voturile a 98,8% dintre alegătorii din primul tur. 1,2% dintre aceștia l-au votat pe Klaus Iohannis în al doilea tur de scrutin.

Dintre cei care au votat în primul tur cu Dan Barna, 92,2% l-au ales pe Klaus Iohannis, iar 7,8% au pus ștampila pe Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here