Carmen Dan demisionează de la Interne. Anunțul a fost făcut înainte de ședința PSD în care se discută despre remanieri

0

Carmen Dan și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Anunțul a fost făcut înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

„Înţeleg că nu intră în discuţie niciun criteriu de neperformanţă. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Nu ne-am deranjat până acum, acum deranjează. Mă aştept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoţionată decât în măsura în care am investit în acest minister şi sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a declarat Carmen Dan.

Întrebată dacă PSD a cedat în faţa lui Klaus Iohannis care a cerut schimbarea sa, Carmen Dan a răspuns: „Cred că da”.

Ministrul demisionar de la Interne i-a urat succes înlocuitorului său. „Nu ştiu dacă s-a decis cert, însă i-aş ura succes colegului meu, senatorul Moga”, a adăugat Carmen Dan.

Carmen Dan a dat naștere unor critici ample prin deciziile luate în calitate de ministru – de la intervenția de la protestul diasporei, de acum un an, la scandalul numirilor la vârful Poliției Române și organizarea europarlamentarelor din primăvară.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu e adevărat că ministrul de Interne, Carmen Dan, va fi demisă în urma presiunilor venite de la preşedintele Klaus Iohannis.   „Carmen Dan e dezinformată dacă a făcut această afirmaţie. PSD nu cedează presiunilor Iohannis. Intrăm ntr-o campanie împotriva lui Iohannis“, a declarat Viorica Dăncilă, fiind întrebată dacă e adevărat ceea ce a sugerat Carmen Dan, adică faptul că ar urma să fie demisă din cauza presiunilor şefului statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here