Firea negociază cu Ponta. Cum l-a îngropat Ponta pe Piedone și a tăiat panglica la autostrada surpată. Udrea către Ponta: Am acceptat ca Dorin Cocoş să îţi cumpere ţie haine în loc să îmi cumpere mie pantofi

0

Partidul Pro România ar putea susține candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la președinție, cu condiția ca liderul ALDE să plece de la guvernare, spune Adrian Țuțuianu, la RFI. Pe de altă parte, acesta avansează și varianta susținerii unei candidaturi independente a Gabrielei Firea.

Adrian Țuțuianu spune că Pro România își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă în luna septembrie: ”Îl vom desemna la începutul lunii septembrie. Cunoașteți deja că Victor Ponta a lansat ideea unei candidaturi comune susținute de PSD, Pro România și ALDE, în ideea de a asigura un echilibru pe scena politică națională (…). Nu știu dacă această propunere a noastră va avea susținerea celorlalte două partide. După cum decurg lucrurile, probabil că vor fi candidaturi separate”.

Senatorul Pro România nu exclude susținerea Gabrielei Firea, deși partidul său a avansat candidatura lui Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației. ”N-am nici o rezervă în a vă spune că o candidatură, de exemplu, independentă a doamnei Firea ar putea să fie susținută de Pro România”.

Întrebat dacă au avut loc discuții cu Gabriela Firea în acest sens, Adrian Țuțuianu a răspuns: ”Eu nu am avut o asemenea discuție și nu pot să fac o asemenea discuție, atâta timp cât nu am convenit că ar putea fi una din soluții, în cadrul conducerii centrale a Pro România. Vom discuta săptămâna viitoare care sunt posibilele opțiuni și vom accelera procesul de desemnare a candidatului Pro România pentru alegerile prezidențiale”.

Solicitat să spună dacă e posibil un candidat comun Pro România-ALDE, așa cum sugerează Călin Popescu Tăriceanu, senatorul a precizat: ”Această discuție la fel trebuie decisă în structurile de conducere ale partidului. Luăm act de această propunere și vom vedea care sunt avantajele și dezavantajele”.
Întrebat dacă l-ar susține pe Călin Popescu Tăriceanu ca și candidat comun Pro România-ALDE, Adrian Țuțuianu a răspuns: ”În urmă cu vreo patru-cinci luni de zile și eu și Victor Ponta am spus că am putea susține candidatura domnului Tăriceanu, cu condiția să plece de la guvernare și să nu mai susțină această majoritate”.

Ponta și ghinioanele

Victor Ponta pare să aducă ghinion politicenilor pe care îi susține sau colaborează. Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreună cu guvernul său, și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Pe 14 noiembrie 2014, cu doar două zile înainte de turul doi al alegerilor pentru președinția României, Victor Ponta forța inaugurarea unei autostrăzi despre care constructorul spunea că nu e gata. După două luni, au apărut fisurile în carosabil, iar în 10 luni autostrada era deja închisă pentru reparații.

Sectorul de autostradă Sibiu-Orăştie a fost inaugurat, deşi nu era terminat, așa cum reiese din procesul de predare-preluare a lucrării încheiat între constructor și Compania de Drumuri. Cu toate acestea, șeful CNADNR de la acea vreme, același Narcis Neaga, și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, au forțat tăierea panglicii de către premierul Victor Ponta.

Apoi, tronsonul cu pricina a fost primul din România care a trebuit demolat și refăcut de la zero, în regie proprie, de angajații Companiei de drumuri. Și nici Victor Ponta nu a ajuns președintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here