Interviu exploziv. Pandele vrea să fie președinte militar și spune că Bucureștiul are apă caldă doar de când este Firea primar. VIDEO: cum își face Pandele dreptate cu pumnul

0

Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, a explicat, luni, la „Punctul de întâlnire”, cum a luat decizia de a candida ca independent la alegerile prezidențiale și cum a primit vestea soția sa, Gabriela Firea.

„Dreptul și bunul Dumnezeu îmi este martor, am mers la un post de televiziune și mi-am anunțat candidatura. Gabi (Gabriela Firea, n.r.) nu știa! Am anunțat-o cu 10 minute înainte.

Edilul Pandele a agresat un bărbat în benzinărie, pe motiv că acesta ar fi mers și a protestat împotriva edilului-șef al Capitalei, Gabriela Firea, soția lui Pandele.

Aveți cuvântul meu de onoare și credeți-mă că nu este niciun scenariu, Gabi a ajuns acasă cu 10 minute înainte de a pleca, eram cu haina în mână. Ea întârzia și când i-am spus că vreau să candidez nu-i venea a crede. M-a întrebat ‘Florine, ești sigur?’ Așa că nu a fost nimic premeditat”, a dezvăluit Florentin Pandele.

„Sunt două tabere în PSD. Una în fruntea căreia este prim-ministrul care are CEx-ul în spate, şi de partea cealaltă este Gabriela Firea, în spatele căreia nu se găseşte decât Gabriela Firea. Pentru că acum câteva luni de zile în spatele Gabrielei Firea erau vreo 28 de semnatari, dar când s-au prezentat la CEx mai erau vreo 7. Asta apropo de curajul de a ieşi la bătaie. PSD-ul are mereu nevoie de o victimă, cineva trebuie prezentat ca sac de box. După alegerile locale, Gabi Firea a fost lăsată în pace până la parlamentare, pentru că era nevoie de ea. A fost stoarsă ca o lămâie. Stăteam cu copiii acasă, eram dădacă, mamă până venea ea. Imediat după ianuarie 2017, Gabriela Firea a fost transformată într-un sac de box al PSD. Liviu Dragnea a făcut una dintre cele mai mari greşeli pe care le poate face un lider politic, a omorît omul care administrează primăria capitalei. A amintit fiecărui primar de sector că are pixul primarului general. A împărţit capitala în şapte şi a rezolvat problema”, a declarat Florentin Pandele. 

Firea, unul dintre liderii importanţi ai PSD

Analistul Bogdan Chirieac l-a contrazis pe primarul din Voluntari şi i-a transmis acestuia că primarul Capitalei nu este fără susţinere în cadrul PSD. 

„Doamna Dăncilă are un avantaj prin faptul că este primul ministru în funcţie. Câtă vreme ocupă funcţia aceasta, partidul este mai degrabă tentat să rămână alături de dânsa. Pierderea fotoliului de prim-ministru aruncă PSD în opoziţie şi opinia mea este că va fi în opoziţie până în 2024. E foarte greu să revii în momentul acesta, iar ca urmare doamna Dăncilă va pierde şi preşedinţia partidului. Dacă doamna Dăncilă rămâne în funcţie, are şi prima şansă la şefia partidului. Doamna Firea în opinia mea nu este singură în faţa doamnei Dăncilă, îl are în primul rând pe domnul Pandele. Din punct de vedere politic, este o persoană foarte influentă. Înţeleg că toţi parlamentarii PSD de Ilfov au mers alături de doamna Firea când Liviu Dragnea a rupt relaţiile cu dumneaei. Apoi, unul dintre liderii puternici ai partidului, domnul Paul Stănescu, este trup şi suflet alături de doamna Firea. Cred că forţele sunt egale, singurul avantaj al doamnei Dăncilă este funcţia de prim-ministru”, a menţionat Bogdan Chirieac. 

„Vreau să ştiu cât de hotărât este domnul Pandele să candideze la preşedinţie şi pentru ce anume s-ar răzgândi”, a întrebat analistul Bogdan Chirieac pe finalul intervenţiei telefonice. 

Iar răspunsul edilului de Voluntari nu s-a lăsat aşteptat. 

„De obicei, când mă apuc de un lucru îl duc la capăt. Şi de data aceasta vreau să merg până la capăt. Sunt conştient că suntem singuri împotriva unui tsunami”, a încheiat Florentin Pandele. 

A venit un om să facă baie la noi, că nu este apă în București

Pandele a explicat că s-a decis să candideze la prezidențiale, după ce protestatarii #rezist au mers la ei acasă și au speriat copiii.

”În urmă cu ceva timp, un personaj care se erijează în vector de imagine a venit la noi și ne-a speriat copiii. Erau doar cu mama Gabrielei acasă. Am aflat mai târziu despre asta, doar după ce personajul respectiv a postat pe Facebook. Am rămas calm și nu am făcut absolut nimic. Am așteptat să văd dacă instituțiile statului vor face ceva. În urmă cu vreo 3 ani am avut o altercație cu un domn și în câteva ore instituțiile statului erau la mine acasă. Același vector de imagine aruncă cu ketcup în zidurile Ministerului Justiției, aleargă șeful CCR pe stradă etc.

Ar fi trebuit să se sesizeze instituțiile statului. Individul respectiv este săgeata cuiva, știu al cui este. Eu i-am spus și Gabrielei cine plătește acești indivizi. Eu am aflat din cercul lor, al celor care îi plătesc pe aceștia.”, a spus Pandele.

Întrebat cum comentează faptul că Gabriela Firea s-a întânit cu acel om la pmb și că și-a făcut imagine și a luat în considerare proiectele lui, Pandele a replicat: să trecem peste asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here