USR-PLUS au anunțat că nu exclud o alianță cu PNL. Cine ar putea fi candidat

0

Preşedintele USR Dan Barna a fost în direct la „Marius Tucă Show”, începând cu ora 19.00. El a declarat că îşi va asuma opţiunea de prezidenţiabil, dacă USR şi PLUS vor ajunge la această concluzie. Mai mult, Barba susţine că cele două partide vor merge, cel mai probabil, cu un tandem prezidenţiabil- premier.

Totodată, surse politice au explicat, pentru Piața Presei, că cel mai bine poziționat candidat pentru PMB ar fi Rareș Bogdan, USR-PLUS refuzând orice asociere cu Ludovic Orban.

Întrebat dacă va fi candidat la prezidenţiale, Dan Barna a spus: „Nu pot să confirm acest lucru. Eu confirm faptul cert că Alianţa USR PLUS va avea un candidat cert la alegerile prezidenţiale. Am spus de când am fost ales preşedinte USR că USR va avea candidaţi la toat ciclurile electorale”

Legat de Klaus Iohannis, Barna a afirmat: „În cele câteva interacţiuni pe care le-am avut de când sunt în politic, e suprinzător un om cu simţul umorului, deşi nu pare. La ultima întâlnire, când i-am spus că vom avea candidat şi mi-a zis e şi firesc. E un om care s-a luptat să apere societatea. E un om care a rămas consecvent pe nişte principii şi valori”.

„Nu i-am spus dl Iohannis că nu îl mai susţinem, ci că vom avea candidat propriu. Dl Iohannis ne-a spus şi normal, v-a susţinut trei sferturi din România. Se referea strict la asta cu candidatura la prezidenţiale. Aşa istoric nu există nimic. Dacă aici (faptul că suntem ambii din Sibiu – n.r.) ar trebui să înţeleg ceva, nu mă prind. Relaţia mea cu dl Iohannis este foarte deschisă şi onestă”, a mai spus liderul USR, la Marius Tuca Show.

Liderul USR Dan Barna a declarat, la emisiunea Marius Tuca Show, că declaraţia liderului PNL Ludovic Orban legat de impozitarea din domeniul IT a fost „un teribilism” şi nu este o măsură susţinută de formaţiunea pe care o conduce.

„Evident că e un lucru pe care nu îl susţinem. A fost un teribilism. E un punct de vedere. USR e în zona de centru dreapta, un partid care îşi propune să susţină parteneriatul. IT-ul s-a dovedit una dintre resursele pe care tinerii, mediul de afaceri din România le-a dezvoltat bine. Să încercăm să sabotăm acum lucrul acesta. Soluţia e creşterea competitivităţii prin încurajarea diasporei să invstească şi să facă afaceri în România. E o abordare neinspirată”, a spus Dan Barna.

Reacţia vine după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poţi să creezi facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban.

Liderul USR Dan Barna a declarat că formaţiunea sa nu renunţă la anticipate, dar ele pot fi organizate în acelaşi timp cu alegerile locale, iar legat de guvernare, aceasta nu se poate îndeplini azi, decât dacă cineva ar permite controlul unei „majorităţi toxice”.

„Cu această majoritate parlamentară nu se poate guverna pe bune, adică să faci un guvern marionetă, care să fie speculat de o majoritate toxică nu e realist”, a afirmat liderul USR..

Legat de alegerile anticipate, Dan Barna a spus că o variată ar fi organizarea acestora în acelaşi timp cu cele locale.

„Nu e problemă de renunţat, pot fi organizate după prezidenţiale, odată cu localele”, a declarat Dan Barna, prşeedintele USR, la „Marius Tuca Show”.

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, la emisiunea „Marius Tuca Show”, că nu este exclusă varianta unui candidat comun cu PNL pentru Primăria Capitalei, spunând că important este ca Bucureştiul să scape de Gabriela Firea.

„Candidat comun cu PNL la Primărie?
Dan Barna: S-ar putea să ajungem acolo. Un primaries cu toţi candidaţii de pe dreapta. Dacă PNL ar fi admis atunci, probabil Nicuşor Dan ar fi fost acum primar al Capitalei”

„Dacă Nicuşor Dan e în cea mai bună poziţie în simpatia electoratului s-ar putea să fie candidatul USR. Dincolo de umorile personale individuale, simpatii, miza ca ce mult mai importantă. Din perspectiva asta dacă îl susţii pe unul care are cele mai mare şanse, oraşului îi va fi mai bine. Şi pentru mine acest lucru e suficient”, a completat liderul USR.

Întrebat dacă vede candidaţi comuni cu PNL la primăria generală şi cele de sector, Barna a răspuns: „Eu văd treaba asta ca un pachet integrat. Fără îndoială”.

Negocieri pentru moțiunea de cenzură

Liderul USR Dan Barna a declarat, la „Marius Tuca Show”, că la această oră încă se duc negocieri pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar în cazul în care aceasta va fi un succes o variantă este guvernul interimar, care să conducă ţara fără să dea ordonanţe.

„O să fiu foarte pragmatic. Există în continuare discuţii. Încercăm să strângem semnăturile necesare. Nu e uşor. După plecarea lui Dragnea majoritatea a mai prins sânge în obraji. Dacă vom reuşi să trimitem acest Guvern acasă sunt două variante clare – fie un guvern fără PSD, susţinut parlamentar, fie varianta unui guvern interimar, un guvern care să conducă ţara fără să dea OUG, prin care să mergem în cel mai rău caz la anticipate. Guvern interimar şi e numit altcineva premier interimar”, a declarat Dan Barna, la „Marius Tuca Show”.

Partidele de Opoziţie au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură la adresa actualului guvern PSD-ALDE.

Potrivit unor surse politice, textul moţiunii e aproape gata şi va fi depus marţi sau miercuri, în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here